Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding congres

EMB-congres

Het platform Ernstig Meervoudig Gehandicapten (EMG) organiseert op 30 november 2022 het EMB-congres, met als thema: Kijk! Een frisse blik… mijn familie & ik. Het congres is voor professionals, ouders, verwanten en andere betrokkenen bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.

 

Waardevol contact

Tijdens het ochtendprogramma staat centraal hoe wederkerig en waardevol het is om contact te maken met mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen en hoe het zowel familie als begeleiders bindt en uniek maakt. Het ochtendprogramma wordt verzorgd door Pauline Kuiper, Lot de Swart en Seichi Ihara. In de middag kun je twee workshops volgen die ondersteuning bieden bij het leveren van een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Een van de workshops die je kunt volgen wordt verzorgd door CCE-coördinatoren Anouschka Jansen en Marly Janssen.

 

Kijken met een frisse blik!

CCE-coördinatoren Anouschka Jansen en Marly Janssen verzorgen samen met een consulent de workshop ‘Kijken met een frisse blik!’. Wat kan een CCE-traject betekenen voor mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen en wat kan de meerwaarde van een frisse blik zijn? Je wordt meegenomen in het verhaal van een familie en hun kind. Aan de hand van beelden krijg je inzicht in wat het traject hen heeft opgeleverd. Twijfel je of je het CCE kunt inschakelen? Kom dan zeker naar deze workshop!

 

Praktische informatie

Het congres vindt plaats op woensdag 30 november 2022 van 9.30 tot 16.15 uur in congrescentrum ReeHorst. Aanmelden voor het congres kan tot 23 november 2022.

Meer informatie over het EMB-congres