Overslaan en naar de inhoud gaan

Leertraject: Samenwerken rond probleemgedrag in de ouderenzorg

Heb jij als professional in de ouderenzorg te maken met een toename van complex gedrag en wil je je deskundigheid op dit vlak vergroten? In het vierdaagse leertraject 'Samenwerken rond probleemgedrag in de ouderenzorg' leer je hoe je op een geïntegreerde en interdisciplinaire manier om kunt gaan met probleemgedrag. Het leertraject is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundige specialisten en psychologen werkzaam in de ouderenzorg.

Wat kun je verwachten?

De toename van probleemgedrag in de ouderenzorg vraagt meer kennis en deskundigheid van zorgprofessionals. De analyse en aanpak van probleemgedrag, geïntegreerd en interdisciplinair, staat in dit leertraject centraal. 

Tijdens het leertraject krijg je kennis aangereikt over probleemgedrag in de ouderenzorg. Je oefent met de analyse en aanpak van probleemgedrag in de samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen. Je leert meer over de inhoud van de aanpak en bent je bewust van wat dit vraagt van je eigen rol en positie. Tijdens het leertraject werk je aan een eigen casus om een optimale verbinding met de praktijk te maken.

Voor wie?

Het leertraject is te volgen voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, orthopedagoog-generalisten (BIG) en psychologen werkzaam in de ouderenzorg.

Studiebelasting

Het leertraject omvat vier lesdagen van 9.15 - 17.00 uur. Naast de vier lesdagen ben je per lesdag ongeveer twee uur bezig met zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

Data

Het vierdaagse leertraject vindt plaats op: 31 oktober, 28 november, 20 december 2023 en 30 januari 2024.

Kosten

De kosten voor deelname aan het leertraject zijn € 1.275,- inclusief digitaal lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het vierdaagse leertraject en/of wil je meer praktische informatie? Dat kan via de website van de RINO Groep.

Voor de organisatie van dit leertraject werkt CCE samen met de RINO Groep.

Inschrijven voor het leertraject