Overslaan en naar de inhoud gaan

Nursing Congres: Andere kijk op gedrag in de Gerontopsychiatrie

In toenemende mate krijgen medewerkers in de ouderenzorg te maken met cliënten met psychoses en andere psychische aandoeningen. Daarom is er veel te doen in de organisatie van de zorg rond onze psychisch kwetsbare ouderen of, ook wel, ouderen met een (chronisch) psychiatrische aandoening.

 

Niet goed begrijpend gedrag

Bovendien wordt in de zorg en begeleiding nog meer van je gevraagd wanneer je aanloopt tegen onverwacht, onvoorspelbaar, machteloos makend en dikwijls niet goed te begrijpend gedrag. Niet alle gedrag is probleemgedrag wanneer je daar anders naar kijkt en dat doe je samen met je multidisciplinaire team. Want niet zelden spelen er nog meer factoren zoals lichamelijke aandoening, de sociale en fysieke omgeving en bepaalde live-events waar we rekening mee moeten houden.

 

Anders naar gedrag kijken

De focus van het congres Een andere kijk op gedrag in de gerontopsychiatrie ligt op multidisciplinair en methodische werken, breed meervoudig en specifiek kijken en de invloed van organisatiedynamieken bij probleemgedrag. Op 31 mei leer je anders naar gedrag te kijken, als individu en als team en hoe je het welbevinden van deze ouderen kan blijven bevorderen.

Meerdere CCE-consulenten en CCE-coördinatoren, waaronder Henriëtte Ettema, Bert Santema, Femke van der Harst en Martin Kat, spreken op het congres.

 

Voor wie?

Het congres is bestemd voor algemeen en gespecialiseerd verpleegkundige, praktijkverpleegkundige, verpleegkundig specialist, verzorgende (IG), wijkverpleegkundige en wijkverzorgende. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom. 

 

Kennispartner 

Het congres wordt door CCE in samenwerking met Nursing georganiseerd. Nursing biedt vakinformatie voor verpleegkundigen in het ziekenhuis en de wijk. 

 

Dit weet je aan het einde van de dag:

  • Hoe je op zoek gaat naar verklaringen voor bepaald gedrag
  • Welke meetinstrumenten in de gerontopsychiatrie je kan gebruiken bij ouderen
  • Hoe jij, je team en het netwerk samenwerkt bij psychiatrische en gedragsproblematiek
  • Weet je welke tools je op de werkvloer verder kunnen helpen
  • Dat het in kaart brengen van context een grote rol kan spelen bij probleemgedrag
  • Hoe je bewust beweging kunt creëren
  • Hoe je bij zorgmijdende ouderen in contact komt met je cliënt en zijn systeem
  • Hoe met praktische tips als (multidisciplinair) team met de dynamieken aan de slag te gaan
  • Dat ouderen met een psychose eigen kenmerken hebben die een specifieke manier van omgaan vragen

 

Informatie en inschrijven

Wil je meer weten over het programma, de workshops en de sprekers? Of wil je je inschrijven voor het congres? Ga dan naar de website van Nursing