Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar: Omgaan met morele stress begint bij morele zelfverkenning

Wie werkzaam is in de zorg, komt voor morele vraagstukken te staan. Op die momenten merk je dat wat er gebeurt of van je gevraagd wordt, indruist tegen wat jij goed vindt in de zorg voor een cliënt. Hoe ga je daar mee om? Wat is morele stress en hoe zorg je dat deze ‘morele stress’ je niet uitput?

In het webinar ‘Omgaan met morele stress begint bij morele zelfverkenning’ gaat zorgethicus Koen Kestens daar verder op in. Ben jij begeleider in de gehandicaptenzorg? Schrijf je dan nu in voor het webinar op dinsdag 30 mei, van 15:30 tot 16:30 uur. 

Inhoud van het webinar

In het webinar, bedoeld voor begeleiders die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, bespreken CCE-consulent Koen Kestens en CCE-coördinator Gytha Tijhaar het belang van morele zelfverkenning, als vertrekpunt leren omgaan met morele stress. We staan stil bij eigen ervaringen en hoe je daarin handelt. Strookt dat met jouw moraal, waarden én normen? En wat doet dat met je? We geven tips over het maken van je eigen signaleringsplan om uitputting door morele stress te voorkomen en nemen samen het 7 stappenplan door om daarbij te helpen. Er is ruimte voor interactie, inbreng van eigen ervaringen en het delen van kijk- en leestips. 

Meld je snel aan

Door het interactieve karakter van het webinar is het aantal deelnemers beperkt. Meld je nu direct aan via onderstaande link. Deelname is kosteloos.

Deelnemers ontvangen van tevoren een Zoom-link om het webinar bij te kunnen wonen.

Bekijk de video

Het webinar is een vervolg op onderstaande video van Koen Kestens, deskundige bij complexe en/of ethische zorgvragen. Bekijk ter voorbereiding op het webinar de video waarin Koen meer uitleg geeft over de begrippen ‘compassie’, ‘morele stress’ en het verschil tussen negatieve en positieve morele stress. Deze video is ook geschikt om buiten de context van het webinar te bekijken. Alleen of samen met je team!

Omgaan met morele stress begint bij morele zelfverkenning

Vragen

Heb je vragen of wil je meer informatie over het webinar? Neem dan contact op met scholing@cce.nl