Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

Deze cursus is bedoeld voor academici die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, jeugdhulp, GGZ of de VVT en in hun werk te maken hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag. Er wordt ingegaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emotionele ontwikkeling.

 

Interactieve aanpak

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen. Het concept ‘emotionele ontwikkeling’ is in de Nederlandse gehandicaptenzorg al lang ingeburgerd en begint ook binnen de jeugdhulp, de GGZ en de VVT snel aan bekendheid te winnen. Deelnemers maken tijdens de cursus kennis met verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling. Op een interactieve manier wordt de dialoog hierover gevoerd. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal.

De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de CCE-visie op probleemgedrag.

 

Voor wie?

Orthopedagogen, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn in de zorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Data

De cursusdata in 2023 zijn op:

  • 10 februari (hele dag), 7 maart (hele dag), 24 maart (hele dag) en 11 april (halve dag).  
  • 21 april (hele dag), 9 mei (hele dag), 2 juni (hele dag) en 20 juni (halve dag).

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 1.145,- inclusief digitaal cursusmateriaal en lunch. Exclusief eventueel aan te schaffen boeken.

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kun je je richten tot de RINO Groep (030 230 84 50 / infodesk@rinogroep.nl). 

 

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd.

CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.