Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie: samen zoeken naar perspectief

Meerzorg: voor betere kwaliteit van bestaan

Opleiding volgen bij CCE

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Leergang probleemgedrag in context

'Probleemgedrag in context' is een 7-daagse leergang voor gedragskundigen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

 

Kritische reflectie

De opvatting van CCE over aard en ontstaan van ernstig en aanhoudend probleemgedrag is het uitgangspunt van deze leergang. Op basis van deze opvatting vindt een kritische reflectie plaats op je eigen rol en positie als gedragskundige. Dat doen we door een theoretisch kader aan te bieden, door het behandelen van casuïstiek binnen dit kader en door vertaling naar je eigen, concrete werksituatie.

Dit is dus geen leergang over bepaalde diagnostische categorieën, specifieke methodieken en praktische oplossingen voor bepaalde typen van probleemsituaties. Het is een leergang waarin CCE zijn expertise ten aanzien van rol en positie van de gedragskundige deelt. 

 

Contextuele benadering

Het realiseren van veranderingen bij probleemgedrag is in onze benadering een methodisch proces. Dit bestaat uit beeldvorming, interdisciplinaire samenwerking, idiografische theorie, interventieplan en effectbeoordeling. De cliënt wordt altijd bezien in relatie tot zijn of haar omgeving.

 

Plaatsingscriteria

De leergang is bedoeld voor gedragskundigen die werken met mensen met een verstandelijke beperking. Wij hanteren bij plaatsing de volgende criteria:

  • je hebt een universitaire opleiding tot gedragskundige
  • je werkt met mensen met een verstandelijke beperking én ernstig en langdurig probleemgedrag
  • je werkt daarbij samen met familie en begeleiders (de context)

De leergang is niet bedoeld voor gedragskundigen die incidenteel met probleemgedrag te maken hebben.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op twee tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus) en aan het einde van de leergang twee tot drie uren extra voor het eindverslag. Daarnaast spreek je twee keer af met de oefengroep tussen de lesdagen door. Hiervoor kan je ongeveer twee uur rekenen. Houd er rekening mee dat les-locatie in Utrecht is. 

 

Datums

De cursusdata in 2023 zijn op 26 januari, 16 februari, 17 maart, 14 april, 23 mei, 20 juni en 19 september. Lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €2.250,-.

 

Incompany

Deze leergang is ook incompany te volgen. Neem voor informatie contact op met Inge Anthonijsz, via ingeanthonijsz@cce.nl 

Wil je meer informatie over deze leergang, neem dan contact op met Yvonne Zimmerman (yvonnezimmerman@cce.nl).