Overslaan en naar de inhoud gaan

Leergang Zelfverwondend gedrag

Zelfverwonding komt geregeld voor bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. In de vijfdaagse leergang ‘Zelfverwondend gedrag’ worden gedragskundigen, Artsen Verstandelijk Gehandicapten (arts VG) en managers in de gehandicaptenzorg meegenomen in het theoretisch kader en de interdisciplinaire aanpak van de problematiek.

De impact van zelfverwondend gedrag is groot, op de persoon zelf én de mensen eromheen. Dit thema is de afgelopen jaren structureel onderzocht door CCE. In 2017 verscheen het boek ‘Zelfverwonding’

In de vijfdaagse leergang ‘Zelfverwondend gedrag’, die CCE in samenwerking met RINO Groep organiseert, worden gedragskundigen, Artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en managers in de gehandicaptenzorg meegenomen in het theoretisch kader en de interdisciplinaire aanpak van de problematiek. De visie van CCE op probleemgedrag vormt de basis voor deze leergang.

 

Studiebelasting

Per lesdag ongeveer twee tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus).

 

Voor wie?

Deze cursus is primair voor gedragsdeskundigen. Gezien het belang van interdisciplinair samenwerken, is de leergang echter ook geschikt voor managers/teamleiders, psychiaters en Artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG) in de gehandicaptenzorg.

 

Kosten

De kosten voor deze leergang bedragen € 2.150,00

 

Datums

De cursusdata van deze 5-daagse leergang zijn in 2023 op 28 maart, 25 april, 23 mei, 27 juni en 12 september. Lestijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

Neem voor inhoudelijke vragen en incompany-mogelijkheden contact op met Inge Anthonijsz, ingeanthonijsz@cce.nl.