Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie: samen zoeken naar perspectief

Meerzorg: voor betere kwaliteit van bestaan

Kennis delen over probleemgedrag

Opleiding volgen bij CCE

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Stemmingsstoornissen

Voor deze cursus zijn nog geen nieuwe data bekend. Registreer jezelf als belangstellende. 

Het vermoeden dat stemmingsstoornissen bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking bovengemiddeld vaak voorkomen, maar vaak niet gesignaleerd worden. Om die reden is meer aandacht voor (vroege) herkenning van stemmingsstoornissen belangrijk.

 

Ook voor begeleiders

Bij het signaleren van een mogelijke stemmingsstoornis is de samenwerking tussen gedragskundige en begeleiders essentieel. Daarom nodigen wij voor deze 2-daagse cursus zowel gedragskundigen als begeleiders uit om deel te nemen. We richten ons dan vooral op ‘senior-begeleiders’, die nauw samenwerken met gedragskundigen en binnen hun team vaak een collegiaal coachende rol op inhoud vervullen.

 

In deze cursus staan we zowel stil bij het begrip stemmingsstoornissen (kennis van essentiële symptomen en onderliggende mechanismen) als bij de praktijk van gedragskundige en begeleider (signaleren, bespreekbaar maken, essentiële begeleidingskenmerken bij het ondersteunen van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en een stemmingsstoornis).

 

Voor wie?

Voor gedragskundigen en senior-begeleiders die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117). Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186).  

 

Accreditatie

Voor al onze scholingsactiviteiten vragen wij accreditatie aan.

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

Wil je meer informatie over de cursus neem dan contact op met Yvonne Zimmerman (yvonnezimmerman@cce.nl) . Voor informatie of vragen over de incompany mogelijkheden kan je terecht bij Inge Anthonijsz (ingeanthonijsz@cce.nl).