Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrouw met bril in overleg met andere mensen

Netwerk van externe deskundigen

Bij een consultatie stelt een coördinator van CCE meestal een klein team van externe deskundigen samen op basis van de specifieke situatie van de cliënt. Dit team verkent samen met de zorgprofessionals, verwanten en indien mogelijk ook de cliënt, de opties om uit een vastgelopen situatie te komen. Het doel is altijd om nieuw perspectief te scheppen.

 

Specifieke expertise

CCE heeft een groot netwerk van circa 650 deskundigen die we inzetten als ‘consulent' of 'casemanager’. Het zijn externe deskundigen, die op grond van hun specifieke expertise voor CCE werken. Zij zijn actief als ZZP'er of zijn gedetacheerd vanuit een instelling. Denk bijvoorbeeld aan gedragskundigen, psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, systeemtherapeuten en verpleegkundig specialisten. Hun insteek is om samen met betrokkenen rond de cliënt te zoeken naar verklaringen voor probleemgedrag en een betere kwaliteit van bestaan. Consulenten denken mee en delen hun bevindingen tijdens een consultatietraject. Casemanagers hebben vooral een rol bij de uitvoering van bevindingen in de praktijk. Het spreekt voor zich dat de door CCE ingezette consulenten en casemanagers werken volgens de gedragscode en het gedachtegoed van CCE.

"Ontwikkeling en perspectief zijn altijd mogelijk. Ook als het onmogelijk is."

René van Koningsbruggen / systeemtrainer en CCE consulent

 

Aansluiten bij netwerk

Deskundigen die geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij ons netwerk, kunnen contact opnemen met ons opnemen. Bekijk het 'Competentieprofiel deskundigen CCE' om te zien wat we vragen van consulenten en casemanagers.