Overslaan en naar de inhoud gaan
Cover Proefschrift Vanessa Olivier-Pijpers

Proefschrift Vanessa Olivier-Pijpers

De organisatiecontext is van invloed op het probleemgedrag van bewoners met verstandelijke beperkingen. Dat blijkt uit het proefschrift ‘Organisational environment and challenging behaviours in residents with intellectual disabilities: an ecological perspective’, van Vanessa Olivier-Pijpers.

In de periode van 2016 tot en met 2020 heeft Vanessa Olivier-Pijpers, projectleider/adviseur Expertisemanagement CCE, promotie onderzoek gedaan naar de ‘invloed van de organisatiecontext op probleemgedrag bij bewoners met verstandelijke beperkingen’. In het promotietraject werd zij begeleid door prof. dr. Anna Nieboer (https://www.eur.nl/people/anna-petra-nieboer) en prof.dr. Jane Cramm (https://www.eur.nl/people/jane-murray-cramm). Beiden zijn werkzaam bij de Erasmus School of Health Policy and Management in Rotterdam. Op 26 november 2020 heeft Vanessa met goed gevolg haar proefschrift verdedigd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het proefschrift bevat vijf deelonderzoeken:

  • literatuuronderzoek,
  • interviews met managers, gedragskundigen en teamleiders,
  • interviews met bewoners en hun verwanten,
  • organisaties als casestudy
  • en vragenlijst onderzoek.

Alle deelonderzoeken zijn zowel in Engelstalige journals als in NTZ gepubliceerd.

 

Bewegen bij probleemgedrag

Naast het promotie onderzoek is Vanessa co-auteur met dr. Wouter Landman van het boek ‘Bewegen bij probleemgedrag’. Dit boek biedt nog meer informatie over hoe organisatiedynamieken situaties van ernstig en aanhoudend probleemgedrag het vastlopen en in beweging komen beïnvloed.

Download het proefschrift

Het proefschrift kun je via deze link downloaden en als app-versie op je mobiele telefoon of tablet/iPad plaatsen. Zie de 'help'-button in de reader-versie.