Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorkom dat je vastloopt met je team: aan de slag met deze werkvormen!

Dreig je vast te lopen met ingewikkelde behandelsituaties in de ggz? Heb je te maken met zorgvragen van cliënten waarbij sprake is van zelfbeschadiging, agressie, zelfverwaarlozing of grensoverschrijdend gedrag? Focus dan op het functioneren van je team! Ga aan de slag met een praktijkcasus en gebruik de werkvormen die CCE heeft ontwikkeld. En vraag een professional van CCE om het team kosteloos te begeleiden of ondersteunen. Ken je de exemplarische situaties uit het onderzoek van CCE naar consultaties in de ggz? Zijn deze herkenbaar? Met je team kun je het patroon doorbreken!

 

Beweging en perspectief creëren

De werkvormen bieden professionals concrete handvatten om weer beweging en perspectief te creëren. Voor zowel het team als de cliënt. CCE heeft deze werkvormen speciaal ontwikkeld voor teams van professionals in de ggz (verpleegkundig specialisten, coördinerend verpleegkundigen, GZ-psychologen of klinisch psychologen, arts-assistenten, psychiaters). 

Onderzoek 'Consultaties bij vastgelopen behandelsituaties: een descriptieve studie'

Download het artikel en lees de resultaten van het onderzoek dat is verschenen in het Tijdschrift voor Psychiatrie (mei 2021).

Perspectief bij vastgelopen situaties in de ggz (SOZIO)

Aan de hand van CCE-onderzoek maakten Barbara Stringer en Marcia Lever de vertaalslag naar de praktijk: hoe kun je als team anders kijken naar een vastgelopen situatie en de impasse doorbreken? (Dit artikel verscheen in december 2022 in het themanummer over 'Probleem ≠ gedrag' van SOZIO - jaargang 27 - nr. 4)

Professionele ondersteuning vanuit CCE

Wil je met je team aan de slag met de werkvormen? Je vindt deze hieronder per exemplarische situatie. Download de introductie en werkvormen of vraag per e-mail een gedrukte versie aan onder vermelding van je organisatie, functie en adresgegevens. Deze zijn gratis voor zorgprofessionals. Stuur in dat geval een e-mail aan: landelijkbureau@cce.nl

Andere geïnteresseerden kunnen deze voor €16,35 (incl. BTW) bestellen bij CCE via onderstaand bestelformulier.

Mail ons ook als je bij een teamsessie kosteloos gebruik wil maken van de professionele ondersteuning of begeleiding vanuit CCE.

Factsheet Onderzoek van CCE naar consultaties in de GGZ

Bekijk de factsheet met de belangrijkste resultaten van het onderzoek en de cliëntkenmerken die een rol spelen bij de verschillende exemplarische situaties.