Overslaan en naar de inhoud gaan

Leertraject: Probleemgedrag in context; de rol van de gedragsdeskundige

Je eigen rol en positie als gedragskundige is van belang bij het realiseren van veranderingen bij ernstig en aanhoudend probleemgedrag. In het leertraject 'Probleemgedrag in context: de rol van de gedragskundige' wordt de expertise van CCE ten aanzien van jouw rol en positie overgedragen. Het zevendaagse leertraject is bedoeld voor gedragskundigen die werken in de gehandicaptenzorg.

Wat kun je verwachten?

De visie van CCE op de aard en ontstaan van ernstig en aanhoudend probleemgedrag is het uitgangspunt van dit leertraject. Op basis van deze visie leer je hoe je je rol en positie als gedragskundige kunt verstevigen. Dat doen we door een theoretisch kader aan te bieden, door het behandelen van casuïstiek binnen dit kader en door vertaling naar je eigen, concrete werksituatie.

Voor wie?

Het leertraject is bedoeld voor gedragskundigen die werken in de gehandicaptenzorg. Daarnaast hanteren wij de volgende criteria:

  • je hebt een universitaire opleiding tot gedragskundige;
  • je werkt met mensen met een verstandelijke beperking én ernstig en aanhoudend probleemgedrag;
  • je werkt daarbij samen met familie en begeleiders (de context).

Studiebelasting

Het leertraject omvat zeven lesdagen van 9.00 - 17.00 uur. Naast de zeven lesdagen ben je per lesdag ongeveer twee tot drie uur bezig met zelfstudie (voorbereiding en verwerking en vertaling naar eigen casus). Tussen de lesdagen door spreek je twee keer af met de oefengroep, hiervoor kun je twee uur rekenen. Tot slot maak je aan het einde van het leertraject een eindverslag, dit kost twee tot drie uur.

Data

Het zevendaagse leertraject vindt plaats op: 28 september, 26 oktober, 23 november, 14 december 2023, 16 januari, 13 februari en 12 maart 2024.

Kosten

De kosten voor deelname aan het leertraject zijn € 2.325,- inclusief digitaal lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het vierdaagse leertraject en/of wil je meer praktische informatie? Dat kan via de website van de RINO Groep.

Voor de organisatie van dit leertraject werkt CCE samen met de RINO Groep.

Inschrijven voor het leertraject