Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Drie mensen overleggen met elkaar

Consultatie

Daar waar mensen langdurige, intensieve zorg nodig hebben, komt het soms voor dat de situatie vastloopt. De zorgprofessional, de familie of de cliënt zelf vinden dat de kwaliteit van bestaan onder druk staat, en dat er geen zicht op verbetering is. In zo’n situatie, waarin vrijwel altijd ook ernstig probleemgedrag aan de orde is, kan CCE een consultatietraject starten. 

 

Wat is een consultatie?

Een consultatie is soms een enkel (oriënterend) gesprek, maar meestal een langer durend traject. Een coördinator van CCE stelt in dat laatste geval een klein team van specialistische deskundigen samen. Dit team kijkt met betrokkenen hoe de vastgelopen situatie weer vlot getrokken kan worden. Of het nou gaat om één gesprek of een langer durend traject, het gezamenlijk proberen nieuw perspectief te ontdekken noemen we een consultatie.

Meestal komt het verzoek voor een consultatie van een professional. Ook verwanten of de cliënt zelf kunnen een consultatie aanvragen. CCE vraagt wel om dit in overleg met de betrokken instelling te doen. Het doel is namelijk om gezamenlijk op zoek te gaan naar de mogelijkheden voor een betere kwaliteit van bestaan. Naast individuele consultatietrajecten voert CCE ook regelmatig groepsconsultaties uit. Daarbij zijn meerdere cliënten tegelijk betrokken. 

We werken in alle sectoren van de zorg: in de gehandicaptenzorg (GZ), de verpleeghuis- en thuiszorg (VVT), de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), de jeugdzorg en het onderwijs. Een consultatietraject brengt geen kosten met zich mee voor de aanvrager en er is geen wachttijd.