Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Zoektocht naar verklaringen voor zelfverwonding

Filmportret van Benjamin

Wat is de verklaring voor het zelfverwondend gedrag van Benjamin? Om de zoektocht van zorgprofessionals en andere betrokkenen in beeld te brengen is een filmportret van Benjamin gemaakt. De film gaat over een jonge man met een ernstige verstandelijke beperking die zichzelf zeer ernstig en langdurig verwondt. Op een zeker moment lijkt zijn situatie uitzichtloos. Zorgprofessionals en andere betrokkenen zijn met hulp van CCE aan de slag gegaan om de situatie van Benjamin te verbeteren. In de loop van de tijd maakt Benjamin een bijzondere ontwikkeling door waarin zijn zelfverwonding steeds verder afneemt. De film geeft een beeld van de gezamenlijke zoektocht. Te zien is wat deze voor Benjamin, zijn familie en de betrokken professionals heeft opgeleverd.

 

Doel van de film

De film ‘Benjamin, portret van een cliënt met ernstig zelfverwondend gedrag’ is exclusief bedoeld voor educatieve doeleinden in de gehandicaptenzorg. Meer specifiek is de film bedoeld voor de deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals die werken met mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag. De film kan bijvoorbeeld worden gebruikt in lessen, workshops, opleidingen die zijn gericht op het beter leren begrijpen van of omgaan met cliënten met ernstig zelfverwondend gedrag. In alle gevallen gebeurt dat onder leiding van een zorgprofessional die ervaring heeft met cliënten met complexe gedragsproblematiek en de impact daarvan op betrokkenen. Denk aan andere cliënten, professionals en vertegenwoordigers. Uitsluitend voor dit doel mag de film onder voorwaarden en na toestemming van CCE worden gebruikt.

 

Boek ‘Zelfverwonding’

Aanleiding voor het maken van het filmportret is het boek ‘Zelfverwonding’ dat is uitgegeven door CCE. Dit boek beschrijft een 'good practice', een interdisciplinaire aanpak van ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De film is een van de manieren om de kennis uit het boek te delen met professionals in de gehandicaptenzorg.  

 

Film aanvragen?

Wil je de film gebruiken voor professionele en/of educatieve doeleinden? Vul dan onderstaand interesseformulier in en lees de gebruiksvoorwaarden. Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Deze film is gemaakt in opdracht van CCE en geproduceerd door Simon Sliphorst (Presto Film) en Peter Koedoot (CCE).

Voorwaarden voor het gebruik van de film Benjamin

Lees hier de gebruiksvoorwaarden.

Vul het interesseformulier in:

Interesseformulier film Benjamin

Functie
Ik wil deze film gebruiken als onderdeel van: