Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Stel je vraag

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Zoektocht naar verklaringen voor zelfverwonding

Wat is de verklaring voor het zelfverwondend gedrag van Benjamin? Om de zoektocht van zorgprofessionals en andere betrokkenen in beeld te brengen is een filmportret van Benjamin gemaakt. De film gaat over een jonge man met een ernstige verstandelijke beperking die zichzelf zeer ernstig en langdurig verwondt. Op een zeker moment lijkt zijn situatie uitzichtloos. Zorgprofessionals en andere betrokkenen zijn met hulp van CCE aan de slag gegaan om de situatie van Benjamin te verbeteren. In de loop van de tijd maakt Benjamin een bijzondere ontwikkeling door waarin zijn zelfverwonding steeds verder afneemt. De film geeft een beeld van de gezamenlijke zoektocht. Te zien is wat deze voor Benjamin, zijn familie en de betrokken professionals heeft opgeleverd.

 

In gesprek

De film ‘Benjamin, portret van een cliënt met ernstig zelfverwondend gedrag’ is beschikbaar voor educatieve doeleinden. Zo wordt deze regelmatig gebruikt bij consultaties en in workshops tijdens congressen. De film is bovendien beschikbaar voor het vergroten van de deskundigheid van professionals in de gehandicaptenzorg. Bijvoorbeeld via een workshops, intervisiebijeenkomst of als onderdeel van een opleiding. Wil je de film op deze manier gebruiken, vul dan s.v.p. onderstaand formulier in. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Boek ‘Zelfverwonding’

Aanleiding voor het maken van het filmportret is het boek ‘Zelfverwonding’ dat is uitgegeven door CCE. Dit boek beschrijft een 'good practice', een interdisciplinaire aanpak van ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De film is een van de manieren om de kennis uit het boek te delen met professionals in de gehandicaptenzorg.  

Deze film is gemaakt in opdracht van CCE en geproduceerd door Simon Sliphorst (Presto Film) en Peter Koedoot (CCE).