Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Stel je vraag

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Jong meisje houdt arm van begeleider vast

Jeugdzorg en Onderwijs

De meeste kinderen en jongeren vinden passende hulp voor complexe zorgvragen. Soms is er sprake van ernstige gedragsproblemen, vaak in combinatie met blijvende stoornissen en beperkingen, waarmee professionals zich geen raad (meer) weten. Zij kunnen dan bij CCE terecht voor specifieke expertise of advies. Ook ouders die zien dat de zorgverlening voor hun kind dreigt vast te lopen, kunnen hun kind voor een consultatie aanmelden bij CCE, liefst in overleg met de betrokken zorgprofessional. Steeds meer mensen weten de weg naar CCE te vinden. Jaarlijks krijgen wij circa 400 aanvragen voor kinderen en jongeren zowel uit de jeugdzorg als het onderwijs. CCE kan meedenken en ondersteunen in de zoektocht naar nieuw perspectief.

"Professionals weten de weg naar CCE steeds beter te vinden. Met inbreng van onze expertise kunnen ze zelf weer verder."

Dorothé van Kempen / programmaleider jeugd en coördinator bij CCE

Veel voorkomende problematiek 

In de jeugdzorg en het onderwijs krijgt CCE te maken met aanvragen voor kinderen en jongeren met complexe problemen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek die zichzelf beschadigen, of aan kinderen met autisme en ernstige eetproblemen. Het gaat om kinderen of jongeren die thuis wonen, in een pleeggezin of gezinshuis of verblijven in een (residentiële) jeugdinstelling, behandelkliniek of justitiële inrichting. Vaak gaat het om kinderen of jongeren die deskundigheid nodig hebben van verschillende specialismen en die al diverse keren zijn door- of overgeplaatst. Regelmatig is CCE ook betrokken bij het voorkomen en afbouwen van gedwongen afzonderingen en andere vrijheidsbeperkende maatregelen.

 

Meer weten

Wil je meer weten over wat CCE doet voor kinderen en jongeren die vastlopen? Lees dan onze flyers. Je kunt ook altijd bellen om je vraag te bespreken met een van de coördinatoren van CCE. Het Programma Jeugd geeft een beeld van onze samenwerking met professionals in jeugdzorg en onderwijs.

Programma Jeugd

Kernpunten in tekst en tekening