Overslaan en naar de inhoud gaan

Leertraject: Zelfverwondend gedrag

Zelfverwondend gedrag is een heftige vorm van probleemgedrag en komt geregeld voor bij mensen met een matige of (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Zelfverwonding maakt wanhopig en machteloos als het niet lukt om grip te krijgen op het gedrag. In het vijfdaagse leertraject ‘Zelfverwondend gedrag’ worden gedragskundigen, Artsen Verstandelijk Gehandicapten (arts VG) en managers in de gehandicaptenzorg meegenomen in het theoretisch kader en de interdisciplinaire aanpak van dit gedrag.

Wat kun je verwachten?

In het vijfdaagse leertraject wordt je meegenomen in het theoretisch kader en de interdisciplinaire aanpak van de problematiek rond zelfverwondend gedrag. Tijdens het leertraject leer je onder andere meer over de verschillende manieren van methodisch werken en kritisch te reflecteren op jouw rol in het methodisch proces bij zelfverwondend gedrag. De docenten behandelen het belang en de invloed van organisatorische aspecten bij (omgaan met) ernstig probleemgedrag. Ook leer je de onderlinge samenwerking binnen het team te versterken, maak je een plan van aanpak en ga je hiermee aan de slag in je eigen werksituatie.

Voor wie?

Het leertraject is bedoeld voor gedragskundigen in de gehandicaptenzorg. Gezien het belang van het interdisciplinair samenwerken zijn verschillende thema’s ook geschikt om samen met managers/teamleiders, psychiaters en artsen VG te volgen.

Studiebelasting

Het leertraject omvat vijf lesdagen van 9.00 - 17.00 uur. Naast de vijf lesdagen ben je per lesdag ongeveer drie uur bezig met zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar je eigen casus).

Data

Het vijfdaagse leertraject vindt in 2024 plaats op: 19 maart, 23 april, 23 mei, 18 juni en 10 september.

Kosten

De kosten voor deelname aan het leertraject zijn €2.150,- inclusief digitaal lesmateriaal, het boek Zelfverwonding en lunch.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het vierdaagse leertraject en/of wil je meer praktische informatie? Dat kan via de website van de RINO Groep.

Voor de organisatie van dit leertraject werkt CCE samen met de RINO Groep.

Inschrijven voor het leertraject