Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle betrokkenen bij een consultatie aan tafel krijgen

Na 30 jaar werken bij een kinderopvang in Gouda, verhuisde Lisette Fijn naar Veldhoven. Ze zei haar baan in Gouda op en begon aan een zoektocht naar een nieuwe baan in Veldhoven. Een vriendin van Lisette werkte al bij CCE en wees haar op een openstaande vacature voor een secretaresse in Veldhoven. Lisette vertelt over haar werk als secretaresse en wat daarbij komt kijken.  

 

Iedereen om de tafel krijgen 

Als secretaresse beheert Lisette de agenda's van CCE-coördinatoren Rianne en Miranda, die werken in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT), geestelijke gezondheidszorg (ggz) en gehandicaptenzorg. “Ik plan voor de coördinatoren afspraken met organisaties waar consultatietrajecten en meerzorg-ontwikkeltrajecten plaatsvinden. Ik zorg ervoor dat alle betrokkenen bij een consultatie aan tafel zitten en dat is best een uitdaging. De ene keer gaat dat heel vlot en soms is het een kwestie van een lange adem.”  

Naast het beheren van de agenda's, redigeert Lisette ook de verslagen die horen bij consultatietrajecten. “Je krijgt veel mee over de inhoud van het zorglandschap en dat geeft ook diepgang aan mijn functie. Daarnaast ben ik aangesloten bij een werkgroep waarin we het proces rondom consultaties evalueren en verbeteren. Ook dat geeft afwisseling.”  

Vanuit haar privéleven kent Lisette het werkveld vanaf de andere kant van de tafel. Daardoor voelt ze zich extra betrokken bij wat ze ziet en hoort tijdens haar werk.

“Je doet veel kennis op en je leert heel anders kijken. Soms mag ik ook aanwezig zijn bij consultatiegesprekken. Dat maakt het werk nóg leuker en boeiender. Je blijft continu leren.” 

Prettig samenwerken 

Lisette werkt samen met verschillende collega's, waaronder coördinatoren. “In het begin was het wel een beetje wennen. Het zijn twee coördinatoren die verschillend werken en ook verschillende persoonlijkheden hebben, maar die afwisseling is ook het fijne aan dit werk. Wekelijks bespreken we bijvoorbeeld welke partijen aanwezig moeten zijn bij een gesprek en stemmen we de planning voor die week af.” 

Op het regiokantoor in Veldhoven werkt Lisette in een enthousiast team van secretaresses. “Iedereen is erg betrokken bij elkaar. We hebben alle ruimte om ons werk met privé te combineren en dat maakt het erg prettig werken bij CCE." 

 

Geduld, snel schakelen en loslaten 

Iedere functie vraagt om bepaalde vaardigheden. Volgens Lisette is het belangrijk dat je als secretaresse communicatief sterk bent. “We werken in een dynamisch werkveld, dus snel kunnen schakelen is belangrijk. Af en toe moet je ook geduld hebben. Soms wil het plannen van een afspraak niet in een keer lukken en moet je weer van voren af aan beginnen. Daar heb je geduld voor nodig. Maar het zijn leuke uitdagingen en als het dan is gelukt om iedereen rond de tafel te krijgen, geeft dat veel voldoening.” 

“Als secretaresse moet je zaken ook redelijk makkelijk weer los kunnen laten”, zegt Lisette.  “In dit werk lees en hoor je veel over schrijnende situaties in de zorg en je kan helaas niet overal bij helpen. Dat moet je kunnen loslaten.” 

 

Werken op verschillende kantoren 

Lisette vindt het fijn dat ze bij CCE de vrijheid krijgt om ook op andere regiokantoren te werken. “Het is fijn dat ik regelmatig in Gouda kan werken, als ik daar op bezoek ga bij familie. Daarnaast ben ik soms ook op het landelijk bureau in Utrecht voor overleggen. Hierdoor heb ik contact met veel collega's uit verschillende disciplines en dat is leuk.” De werksfeer bij CCE ervaart Lisette als plezierig.

“Iedereen die hier werkt wil bijdragen aan nieuw perspectief voor cliënten. Dat voel je bij alle collega’s.” 

Vertrouwen krijgen en betrokken zijn 

Lisette omschrijft CCE als een organisatie die meebeweegt met haar medewerkers. Ze vindt het prettig dat ze de mogelijkheid krijgt om zelf regie te nemen. “Je krijgt het vertrouwen om te doen wat je leuk vindt, zelf je uren in te delen en zelf te bepalen waar je werkt. Dat kan thuis zijn of op een van de kantoren. CCE is een betrokken organisatie, zowel intern als extern met het werkveld. Samen halen we energie uit het helpen in vastgelopen situaties.”