Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijdragen aan een betere werkomgeving voor de organisatie

Zelf de regie nemen, eigen ideeën vormgeven en voortdurend blijven leren. Dat doet Mary Ann Goto in haar werk bij CCE. Mary Ann startte als secretaresse bij CCE en groeide door naar de functie van helpdeskmedewerker ICT. Ze vertelt over haar ontwikkeling binnen CCE en hoe het is om bij CCE te werken.  

 

Doorgroeien 

“Ik startte als secretaresse op het landelijk bureau van CCE. Naast mijn werkzaamheden als secretaresse had ik ook de nevenfunctie ICT Contactpersoon. Er ontstond een mogelijkheid om door te groeien naar een nieuwe functie, Helpdeskmedewerker ICT en die ben ik gaan vervullen.” 

Om de juiste ondersteuning te bieden als Helpdeskmedewerker ICT heeft Mary Ann de afgelopen jaren diverse trainingen en cursussen gedaan. “Ik heb geen technische achtergrond vanuit een studie, wel vond ik ICT altijd al erg leuk. Dankzij de vrijheid die je krijgt bij CCE heb ik in de praktijk veel geleerd van het vak en ik leer nog steeds.” 

 

Elke dag is anders 

Als Helpdeskmedewerker zorgt Mary Ann ervoor dat alle vragen die ICT gerelateerd zijn zo snel mogelijk opgelost en afgehandeld worden. “Het is heel veelzijdig werk. Ik kan nooit inschatten hoe mijn werkdag eruit zal zien. Het ene moment help ik iemand met inlogproblemen, het andere moment werk ik aan applicaties die draaien op een laptop en vervolgens ben ik bezig met een storing in de telefonie."

"Het oplossen van de verschillende ICT-problemen waar mijn collega’s tegenaan lopen in hun werk, maken mijn werk juist zo divers.” 

Reflecteren op elkaar en jezelf zijn 

Samen met twee andere collega’s vormt Mary Ann het ICT-team. De samenwerking met haar collega’s omschrijft ze als betrokken en open. “We zijn eerlijk, kunnen reflecteren op elkaar en maken bovendien ook lol. Daarnaast kan ik echt mezelf zijn binnen het team en dat bevordert ook de samenwerking. Samen met het team dragen we, op technisch vlak, bij aan een betere werkomgeving voor de organisatie.” Naast de samenwerking binnen het team, spreekt Mary Ann door haar functie ook veel andere collega’s. “Als collega’s contact met mij opnemen gaat het voornamelijk over het werk, maar er is ook ruimte voor een gezellig praatje. Dit maakt het contact met collega’s heel erg leuk.” 

 

Professionele vrijheid  

“De afwisseling in mijn werkdagen geeft mij veel energie. Het kan uitdagend zijn en soms complex, maar dat ik mijn collega’s ondersteuning kan bieden geeft mij voldoening.” Mary Ann omschrijft CCE als een organisatie waar je geen nummertje bent en professionele vrijheid krijgt. “CCE is niet alleen een mooie organisatie, je krijgt ook de ruimte om je werk op een eigen manier in te vullen.”