Overslaan en naar de inhoud gaan

Combinatie van Prader-Willi en diabetes

Meer begrip voor Rebecca

Nadat ze een brand heeft veroorzaakt in haar ouderlijk huis, wordt de 16-jarige Rebecca uit huis geplaatst. Ze komt wonen op Leekerweide. Daar boezemt ze al snel angst in bij de begeleiders, omdat ze veel last heeft van driftbuien. Ze grijpt begeleiders bij de kleding, schopt, slaat en maakt spullen van medebewoners kapot. Hierdoor wil men weinig met haar ondernemen.

Rebecca heeft naast een matige verstandelijke beperking, het Prader-Willi syndroom. Rebecca is daardoor erg gericht op eten en voert dwangmatig handelingen uit, waaronder skinpicking. Omdat zij ook diabetes type 1 heeft is haar gerichtheid op eten een probleem. En alsof dat niet genoeg is, is er ook nog een hechtingsprobleem, waardoor contacten met iedereen die nabij is, moeizaam verlopen.

Gedragskundige Marsja Steltenpool van Stichting Leekerweide is vanaf 2011 bij haar betrokken. Ze ziet in eerste instantie een gezellige meid die van typische meisjesdingen houdt. Op welke manier kunnen de problemen teruggedrongen worden zodat deze leuke jonge meid, die altijd in is voor een grap, naar voren komt?

Meer begrip voor Rebecca - Marsja Steltenpool

Bijlage

Dit project is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra.

NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.

http://www.fondsnutsohra.nl