Overslaan en naar de inhoud gaan

Erkenningsdynamiek in de Roze Wolk

Op dagbestedingslocatie voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag 'de Roze Wolk' gaat het niet goed. Het is onrustig in het team van begeleiders. Steeds minder vaak willen ze bijspringen en steeds vaker zoeken ze naar een andere werkplek. Ook vallen steeds meer collega's uit, waardoor de druk en krapte verder toeneemt. 

Een recente organisatiewijziging heeft veel teweeggebracht en het team voelt de gevolgen. Doordat managers en gedragskundigen meer op afstand zijn komen te staan, is het voor het team niet duidelijk waar verantwoordelijkheden precies belegd zijn. Het is niet helder waar zij terecht kunnen met hun problemen en wie daarover regie heeft. Het leidt tot méér spanning en meer uitval, waardoor de cirkel van problemen zichzelf in stand houdt. 

In deze 'Leren van Casussen' wordt geanalyseerd of en welke team- en organisatiedynamieken invloed hebben op de situatie. Ook wordt gekeken naar oplossingen - die niet gemakkelijk te vinden zijn, maar uiteindelijk wel voor (positieve) beweging zorgen.

Erkenningsdynamiek op de Roze Wolk