Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordenen van de chaos

Zinvol bestaan voor Danny

Danny is een jongeman van 29 met autisme en een voorkeur voor Engels en rekenen. Door zijn autisme heeft hij erg veel moeite om orde te scheppen in zijn wereld. Meestal ervaart hij een chaos. Het ordenen van die chaos kost hem veel moeite. Bovendien wordt zijn ordening vaak door de war gegooid, bijvoorbeeld door zijn moeder die haar eigen ideeën heeft over hoe zijn kamer er bijvoorbeeld uit moet zien. Wat overblijft is chaos...

Deze casus laat zien hoe het de begeleiding is gelukt om de chaos voor Danny te ordenen én daarbij de eigen ordening in zijn eigen kamer te beschermen. Sylvia Rook vertelt hoe dit met behulp van de ASS Wijzer is aangepakt (hieronder staat meer informatie). Voor het team was dit niet gemakkelijk, want het was nodig om langdurige gewoontes los te laten en iets nieuws te proberen. Uiteindelijk met succes. Bekijk de video om te zien hoe dat is bereikt.

Een Danny Dienst - Sylvia Rook

Bijlage

Deze casus is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra

NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.

www.fondsnutsohra.nl