Overslaan en naar de inhoud gaan

Stress en zelfverwondend gedrag door overschatting

Variatie voor Cindy

Cindy is een jonge vrouw met behoorlijke verbale kwaliteiten. Zo kan ze bijvoorbeeld het Indisch accent van haar oma goed nadoen. Maar doordat zij verbaal zo sterk overkomt, wordt zij ook gemakkelijk overschat. Mensen denken dat het wel meevalt met haar verstandelijke beperking, maar uit onderzoek blijkt dat zij veel minder begrijpt dan iedereen aanvankelijk dacht…

Stress en ernstig zelfverwondend gedrag leiden er toe dat Cindy wordt afgezonderd en meer en meer alleen op haar kamer zit. Deze casus laat zien hoe overschatting van wat iemand kan soms leidt tot te veel stress en andere problemen. Ook de autismespectrumstoornis, de auti-begeleiding en de alertheid van Cindy spelen een belangrijke rol in de problematiek. Klik op de casus om te bekijken hoe de problemen zijn ontstaan én opgelost.

18 - Variatie voor Cindy - Petra van Dongen

Deze casus is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra

NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.

www.fondsnutsohra.nl