Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
 • Sector 1
 • Sector 2
 • Sector 3
 • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie

Meerzorg

Opleiding volgen bij CCE

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

College en practicum 'Bewegen bij probleemgedrag'

Werk jij als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg of de VVT? En heb je geregeld te maken met situaties van cliënten die dreigen vast te lopen met ernstig en langdurig probleemgedrag? In de zoektocht naar meer perspectief zul je merken dat probleemgedrag vaak het gevolg is van de wisselwerking tussen de cliënt en diens context. Alle aanleiding om breder te kijken dan alleen naar de cliënt. Factoren uit verschillende contexten kunnen van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de organisatiecontext.

Wil je meer weten over dit onderwerp én hier in de praktijk mee aan de slag gaan? Volg dan het online college en practicum ‘Bewegen bij probleemgedrag’.

 

Wat kun je verwachten

Na het volgen van het online college en het behandelen van een eigen casus tijdens het practicum ben je in staat om:

 • de kernconcepten van het model ‘Bewegen bij probleemgedrag’ te benoemen;
 • de organisatiedynamieken te herkennen in je eigen casuïstiek;
 • in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan met de organisatiedynamieken;
 • deze kernconcepten en organisatiedynamieken actief toe te passen in je dagelijks werk.

 

Voor wie

Het online college inclusief practicum is bedoeld voor gedragskundigen, (team)managers en teamcoaches die werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij voldoende belangstelling organiseren we ook een college en practicum specifiek voor zorgprofessionals uit de VVT. Denk aan specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, verpleegkundig specialisten, teamleiders en managers. Houd rekening met de volgende criteria die wij hanteren bij plaatsing:

 • Je hebt een universitaire opleiding of een managementopleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Je werkt met mensen die te maken hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag;
 • Je werkt daarbij samen met familie en begeleiders.

Het online college en practicum zijn niet bedoeld voor professionals die incidenteel met probleemgedrag te maken hebben.

 

Studiebelasting en benodigdheden

Ga uit van twee tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus) voorafgaand aan het online college, tussen het college en het practicum en voor de eindtoets. Verder heb je een laptop nodig met een stabiele internetverbinding, een webcam en mobiele telefoon.

 

Kosten

Kosten om deel te nemen aan het online college en practicum (inclusief eindtoets) bedragen € 125,-.

 

Accreditatie

Voor het college en practicum is accreditatie toegekend. CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor cursussen en opleidingen.

 

Interesse?

In het najaar van 2022 kun je deelnemen aan het online college en practicum 'Bewegen bij probleemgedrag'. Houd voor beide sessies rekening met een dagdeel. Bij voldoende belangstelling (max. 24 deelnemers) bepalen we wanneer deze plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Meld je dan per e-mail aan: scholing@cce.nl. Als er voldoende deelnemers zijn, ontvang je meer informatie over de data en tijdstippen.

Wil je informatie over de incompany mogelijkheden van het college en practicum? Ook hiervoor kun je bij ons terecht op het e-mailadres scholing@cce.nl.