Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus: Interdisciplinair samenwerken rond probleemgedrag in de ouderenzorg

Heb jij als professional in de ouderenzorg te maken met een toename van complex gedrag en wil je je deskundigheid op dit vlak vergroten? In de vierdaagse cursus 'Interdisciplinair samenwerken rond probleemgedrag in de ouderenzorg' leer je hoe je op een geïntegreerde en interdisciplinaire manier om kunt gaan met probleemgedrag. De cursus is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundige specialisten en psychologen werkzaam in de ouderenzorg.

Wat kun je verwachten?

De toename van probleemgedrag in de ouderenzorg vraagt meer kennis en deskundigheid van zorgprofessionals. De analyse en aanpak van probleemgedrag, geïntegreerd en interdisciplinair, staat in dit leertraject centraal. Hierbij wordt de visie van CCE op probleemgedrag als uitgangspunt genomen.

Tijdens de cursus krijg je kennis aangereikt over probleemgedrag in de ouderenzorg. Je oefent met de analyse en aanpak van probleemgedrag in de samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen. Je leert meer over de inhoud van de aanpak en bent je bewust van wat dit vraagt van je eigen rol en positie. Daarnaast leer je te benoemen wat hiervoor nodig is en je maakt een plan van aanpak over hoe deze interdisciplinaire samenwerking kan worden verbeterd en vergroot. Tijdens het leertraject werk je aan een eigen casus om een optimale verbinding met de praktijk te maken.

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Voor wie?

De cursus is te volgen voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, orthopedagoog-generalisten (BIG) en psychologen werkzaam in de ouderenzorg.

De cursus is bedoeld om de interdisciplinaire samenwerking in de ouderenzorg te bevorderen. Om de interdisciplinariteit te kunnen toepassen krijg je opdrachten om samen met je collega's met casuïstiek aan de slag te gaan. Het heeft daarom de voorkeur om met collega's aan de cursus deel te nemen.

Inhoudelijke vragen

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus? Neem contact op met scholing@cce.nl.

Studiebelasting en literatuur

De cursus omvat vier lesdagen van 9.15 - 17.00 uur. Naast de vier lesdagen ben je per lesdag ongeveer twee uur bezig met zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

Digitale literatuur wordt verzorgd. Verder dien je te beschikken over het boek De Nooduitgang van Gerben Bergsma (2019).

Data

De data van de eerst volgende cursus worden binnenkort bekendgemaakt.

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus zijn € 1.275,- inclusief digitaal lesmateriaal en lunch. De kosten zijn exclusief eventueel aan te schaffen boek De Nooduitgang (ongeveer € 25,-).

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de vierdaagse cursus en/of wil je meer praktische informatie? Dat kan via de website van de RINO Groep.

Voor de organisatie van deze cursuswerkt CCE samen met de RINO Groep.

Inschrijven voor de cursus

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd. CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar, bij jouw organisatie op locatie. Er wordt daarbij maximaal ingespeeld op de behoeften van jullie team. Ben je geïnteresseerd in een incompany-traject van de cursus 'Interdisciplinair samenwerken rond probleemgedrag in de ouderenzorg' of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via scholing@cce.nl.

Programma op hoofdlijnen

  • Dag 1: Interdisciplinaire samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals bij probleemgedrag.
  • Dag 2: Inzet van persoonlijk en professioneel leiderschap binnen de interdisciplinaire context rondom probleemgedrag.
  • Dag 3: Visie op probleemgedrag. Coaching van teams bij probleemgedrag. Wat is je rol als team bij probleemgedrag?
  • Dag 4: Aan de slag met een plan van aanpak. Pas het geleerde toe in de praktijk.