Overslaan en naar de inhoud gaan

Masterclass: Bewegen bij probleemgedrag

Werk jij als zorgprofessional in de gehandicaptenzorg of de VVT? En heb je geregeld te maken met situaties van cliënten die dreigen vast te lopen door ernstig en aanhoudend probleemgedrag? In de zoektocht naar meer perspectief zal je merken dat gedrag vaak het gevolg is van de wisselwerking tussen de cliënt en diens context. Alle aanleiding om breder te kijken dan alleen naar de cliënt. Factoren uit verschillende contexten kunnen van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de organisatiecontext. 

Wil je meer weten over dit onderwerp én hier in de praktijk mee aan de slag? Meld je dan aan voor de online Masterclass ‘Bewegen bij probleemgedrag’. 

Wat kun je verwachten?

De Masterclass bestaat uit 3 online dagdelen van ieder 2 uur. Tijdens het eerste dagdeel wordt theorie behandeld over de dynamieken in een organisatie die van invloed zijn op het gedrag. Het tweede dagdeel staat in het teken van beweging creëren en het laatste dagdeel wordt ingegaan op de eigen casuïstiek. Na het volgen van de Masterclass ben je in staat om: 

  • de kernconcepten van het model ‘Bewegen bij probleemgedrag’ te benoemen; 
  • de organisatiedynamieken te herkennen in je eigen casuïstiek; 
  • in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan met de organisatiedynamieken. 

Voor wie?

De Masterclass is bedoeld voor gedragskundigen, (team)managers en teamcoaches die werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij voldoende belangstelling organiseren we ook een uitvoering specifiek voor zorgprofessionals uit de VVT. Denk aan specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, verpleegkundig specialisten, teamleiders en managers. Houd rekening met de volgende criteria die wij hanteren bij plaatsing: 

  • Je hebt een universitaire opleiding of een managementopleiding op minimaal hbo-niveau; 
  • Je werkt met mensen die te maken hebben met ernstig en aanhoudend probleemgedrag; 
  • Je werkt daarbij samen met familie en begeleiders. 

Studiebelasting en benodigdheden

Ga uit van ruim tweeënhalf tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus) voorafgaand aan ieder dagdeel en de eindtoets. Verder heb je een laptop nodig met een stabiele internetverbinding, een webcam en een mobiele telefoon. 

Data

De Masterclass bestaat uit 3 online dagdelen. Binnenkort volgt meer informatie over de nieuwe data.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 295,- inclusief digitaal boek en cursusmateriaal.  

Wil je liever het fysieke boek aanschaffen dan kan dat via onze website.

Accreditatie

CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor cursussen en opleidingen. Voor de masterclass is accreditatie voor de volgende beroepsgroepen aangevraagd:  

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) K&J/OG herregistratie /opleiding - behandeling 

Incompany

Wil je informatie over incompany mogelijkheden van deze masterclass? Stuur dan een mail naar scholing@cce.nl