Overslaan en naar de inhoud gaan

Masterclass: Bewegen bij probleemgedrag

Werk jij als zorgverlener in de gehandicaptenzorg? Dreigen situaties vast te lopen door ernstig en aanhoudend probleemgedrag? Is het perspectief zoek en lijkt het wel 'in de muren te zitten'? Dan kan een brede manier van kijken, verder dan de cliënt, helpend zijn in het uiteindelijk verbeteren van de situatie.

In de zoektocht naar mogelijkheden om de situatie te te verbeteren, ontdek je misschien dat gedrag een gevolg is van dynamiek tussen een cliënt en zijn of haar context. In die wisselwerking gebeurt namelijk veel - soms is dat duidelijk, maar veel vaker heel subtiel. Zo kunnen factoren in de organisatiecontext of de dynamiek tussen collega's of met naasten om een cliënt heen van invloed zijn op de situatie. 

Meer weten over dit onderwerp én hier in de praktijk mee aan de slag? Meld je dan aan voor de online Masterclass ‘Bewegen bij probleemgedrag’!

Wat kun je verwachten?

De Masterclass bestaat uit 3 online dagdelen van ieder 2 uur. Tijdens het eerste dagdeel wordt theorie behandeld over de dynamieken in een organisatie die van invloed zijn op het gedrag. Het tweede dagdeel staat in het teken van beweging creëren en het laatste dagdeel wordt ingegaan op de eigen casuïstiek. Na het volgen van de Masterclass ben je in staat om: 

  • de kernconcepten van het model ‘Bewegen bij probleemgedrag’ te benoemen; 
  • de organisatiedynamieken te herkennen in je eigen casuïstiek; 
  • in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan met de organisatiedynamieken. 

Voor wie?

De Masterclass is bedoeld voor gedragskundigen, (team)managers en teamcoaches die werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Denk aan specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, verpleegkundig specialisten, teamleiders en managers. Houd rekening met de volgende criteria die wij hanteren bij plaatsing: 

  • Je hebt een universitaire opleiding of een managementopleiding op minimaal hbo-niveau; 
  • Je werkt met mensen die te maken hebben met ernstig en aanhoudend probleemgedrag; 
  • Je werkt daarbij samen met familie en begeleiders. 

Studiebelasting en benodigdheden

Ga uit van ruim tweeënhalf tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus) voorafgaand aan ieder dagdeel en de eindtoets. Verder heb je een laptop nodig met een stabiele internetverbinding, een webcam en een mobiele telefoon. 

Data

De masterclass bestaat uit drie dagdelen. De eerste twee dagdelen vinden gezamenlijk plaats op dezelfde data. Het derde dagdeel wordt de groep opgesplitst, zodat er met kleinere groepen wordt gewerkt aan casuïstiek. Een nieuwe planning voor deze masterclass volgt binnenkort.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 345,- inclusief digitaal boek en cursusmateriaal.  

Wil je liever het fysieke boek aanschaffen dan kan dat via onze website.

Incompany

Wil je informatie over incompany mogelijkheden van deze masterclass? Stuur dan een mail naar scholing@cce.nl

Werk jij als zorgverlener in de VVT en heb je interesse in deze masterclass? Bij voldoende belangstelling organiseren we ook een uitvoering specifiek voor zorgverleners in de VVT. Neem voor meer informatie contact met ons op, via scholing@cce.nl