Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie: samen zoeken naar perspectief

Meerzorg: voor betere kwaliteit van bestaan

Kennis delen over probleemgedrag

Opleiding volgen bij CCE

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Houten poppetje dat omwonden is met verband

E-learning 'Zelfverwonding: begrijpen en interveniëren'

Deze (gratis) e-learning module gaat over ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De focus van de e-learning ligt op het begrijpen of verklaren van zelfverwonding én op het vinden en uitvoeren van interventies om het perspectief te verbeteren. Want hoe ernstig het zelfverwondend gedrag ook is, er zijn altijd mogelijkheden om de ogenschijnlijk uitzichtloze situatie te doorbreken en de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren.

Reflectie op eigen casuïstiek

In de e-learning wisselen casussen, vragen en opdrachten elkaar af. Deze is bedoeld voor professionals die ervaring hebben met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag. Vooral vanwege opdrachten tot reflectie op eigen casuïstiek.  

Naast casussen, vragen en opdrachten komen Carmen van Bussel (orthopedagoog/GZ-psycholoog) en Martin de Vor (orthopedagoog generalist/GZ-psycholoog) aan het woord in video's. Zij zijn consulenten van CCE en experts op het gebied van ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze geven uitleg en toelichting vanuit hun ervaring en expertise. 

De e-learning is ontwikkeld en beschikbaar gemaakt door CCE in samenwerking met Blend Leren en RINO Groep.

E-learning Zelfverwonding; docenten Carmen van Bussel en Martin de Vor