Overslaan en naar de inhoud gaan

Een frisse blik in het managementteam

Eva Huitink studeerde Gezondheidswetenschappen en vervolgde deze studie met de master Healthcare policy, innovation en management. Na haar studie vroeg ze zich af welke aspecten van het werkveld het beste bij haar passen. Om daar antwoord op te krijgen volgt ze het traineeship Beleid & management in Zorg en Welzijn via High Select, een bureau dat zorg en talent verbindt. Als onderdeel hiervan liep Eva een jaar mee bij CCE als managementtrainee. “Bij CCE krijg je het gevoel dat je erbij hoort en dat jouw mening er ook toe doet.” In dit artikel blikt Eva terug op haar traineeship bij CCE en de ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens deze periode.

Je positie leren aanvoelen

Eva werd op basis van haar ambities en interesse voor leidinggeven en management door High Select gekoppeld aan CCE. De hoofdopdracht van Eva was het inbrengen van een frisse blik. Hoe pakte dat uit, dé frisse blik zijn binnen het managementteam? “Aan het begin gaat dat gemakkelijk, je bent nieuw. Al vrij snel wen je aan de organisatie. Ik vond het spannend, want je weet niet hoe collega’s gaan reageren. Je moet je positie dus leren aanvoelen; wanneer kan je iets wel of niet zeggen. Er werd naar mijn mening geluisterd en ik werd meegenomen in de visie van de MT-leden. Dat was leerzaam en waardevol.”

Besluitvorming en bevlogenheid

Tijdens haar traineeship nam Eva deel aan MT-vergaderingen, werkte ze aan verschillende projecten en voerde ze diverse opdrachten uit. “Wat mij het meest is bijgebleven, is hoe zorgvuldig besluiten worden genomen en hoe belangrijk het is om collega’s op tijd bij dit proces te betrekken. Collega’s de kans geven om nog wat in te brengen is van belang bij besluitvormingen. Die voorkennis had ik al, maar het echt ervaren in de organisatie was een eyeopener. Ik wilde ook meer leren over organisatiedynamieken en dat is goed gelukt doordat ik echt werd opgenomen in de organisatie.” Daarnaast leerde Eva de bevlogen mensen bij CCE kennen.

“Iedereen hier is zo gepassioneerd. Dat is leuk om te zien en vooral om mee samen te werken. Je krijgt er energie van.”

Belangen herkennen

De periode bij CCE greep Eva ook aan om zichzelf verder te ontwikkelen. “Ik wilde meer leren van het herkennen van belangen. Iedereen heeft natuurlijk een belang bij bepaalde besluiten en opdrachten. Met welk belang neemt iemand deel en welk belang heb ik? Die belangen leerde ik beter (her)kennen door de samenwerking met verschillende afdelingen tijdens het project 'document management' bij CCE, dat ik leidde.”

Eva versterkte ook haar vaardigheden in het samenwerken. “Bij CCE werk je vaak samen met verschillende teams en disciplines. Dat heb ik nog niet eerder ervaren. Ik heb dus meer geleerd over het samenwerken met collega’s die vanuit andere vakgebieden komen en hoe je daarmee elkaar versterkt.”

Feedback krijgen en teruggeven

Eva is de eerste trainee die heeft meegelopen bij CCE. “Het effect van de eerste zijn is dat je ook feedback kan teruggeven aan de organisatie.” Zo heeft Eva onder andere feedback gegeven op het aanpakken van projecten, de invulling van een traineeship en de ruimte voor begeleiding door CCE. “Tijdens mijn traineeship bij CCE heb ik een vast aanspreekpunt gehad, waarbij ik terecht kon voor feedback. Dat is fijn voor je eigen ontwikkeling en heeft CCE ook goed ingericht.”

Energie van collega’s

“De mensen bij CCE geven je het gevoel dat je erbij hoort en dat jouw mening wordt gewaardeerd. Je krijgt ruimte om vragen te stellen, je mening te geven en aanwezig te zijn. Ik was onderdeel van het geheel. Dat is de cultuur bij CCE en daardoor heb ik mij erg welkom gevoeld.”

“CCE is heel anders dan de andere opdrachtgevers waar ik tijdens mijn traineeship heb meegelopen. Bij CCE wordt er gestuurd op de energie van collega’s. Daar is CCE uniek in wat mij betreft. Het is een andere manier van werken en daarvoor heb je ook bepaalde mensen nodig. Mensen die vanuit zichzelf gemotiveerd, gedreven en gepassioneerd zijn. En die mensen heeft CCE in huis.”