Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Man met arm onder hoofd kijkt naar buiten

Expertise delen in de GGZ

In de GGZ doet CCE al ruim tien jaar consultaties voor professionals die te maken hebben met ernstig probleemgedrag. Met onze adviezen proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften die leven bij professionals, cliënten en andere betrokkenen. Steeds meer GGZ-instellingen weten CCE te vinden. Dit heeft onder meer te maken met de aandacht binnen de GGZ voor het terugdringen van dwang en drang. In 2019 deed CCE 255 consultaties in de GGZ.

 

Specifieke expertise en advies

De meeste behandelingen hebben het gewenste effect, maar in sommige gevallen stagneert de behandeling van een cliënt of slaat deze niet aan. Een behandelaar kan dan advies of een second opinion vragen. Een eerste stap is om dan te rade te gaan bij een collega. Voor specifieke expertise en advies kunnen zij bij CCE terecht. Op het juiste moment de juiste expertise betrekken is in het belang van alle betrokkenen.

"We werken samen met professionals om de zorg voor mensen met psychiatrische aandoeningen te verbeteren."

Didier Rammers / programmaleider GGZ en coördinator bij CCE

Wat levert consultatie op?

Een consultatie levert nieuwe kennis en/of inzichten op over diagnose en behandeling. Ook geeft deze meer zicht op de dynamiek tussen de cliënt en zijn omgeving. Doel van een consultatie is uiteindelijk om nieuw handelingsperspectief te bieden voor professionals. In veel gevallen levert dat ook nieuw perspectief op voor de cliënt én een betere kwaliteit van leven.

 

Expertisebijeenkomsten

Om kennis en ervaring uit consultaties te delen organiseert CCE regelmatig bijeenkomsten. Op 12 november was er een online expertisebijeenkomst met ruim 77 GGZ-professionals en andere geïnteresseerden over toegang tot de Wet langdurige zorg (Wlz) voor mensen in de GGZ die langdurig begeleiding nodig hebben. Aan de hand van best practices hebben professionals de thematiek verder uitgediept. Door in gesprek te gaan, te luisteren naar elkaars ervaringen en oplossingen is veel kennis gedeeld, inspiratie opgedaan en zijn nieuwe contacten gelegd. In de toekomst gaan we meer expertisebijeenkomsten organiseren over andere relevante onderwerpen. Houd onze social media in de gaten!