Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw van CCE: Podcasts

Vandaag lanceert CCE een nieuw kennisproduct: de podcastserie ‘Expert Tales’. In Expert Tales duikt Directeur Expertisemanagement Esmaralda van ’t Net samen met zorgprofessionals in thema’s die raken aan probleemgedrag in de zorg. De serie, met interessante en nieuwsgierige gesprekken, is de eerste in een reeks van programma’s die CCE gaat aanbieden in podcastvorm. 

Seizoen 1, aflevering 1

albumhoes cce podcast expert talesIn de eerste aflevering gaat Esmaralda in gesprek met gasten Henriëtte Ettema (CCE) en Amy van Doornmaal (NIP). Samen met PgD Psychologische Expertise schreven zij in een zeskoppige redactie het boek ‘Gedragen’ over mensgericht samenwerken rondom dementie. Welke uitdagingen brengt probleemgedrag bij dementie? En wat is het belang van samenwerking en de noodzaak van methodisch werken? Tijdens het gesprek zoomen ze in op deze vragen en gaat het over het belang van verschillende manieren van kijken. In het boek komen namelijk zestien professionals aan het woord. Zij delen hun kennis en passie, waarbij het vertrekpunt altijd het perspectief van de mens waar je mee werkt is. Henriëtte Ettema: “Het gaat heel erg over de behoefte achter het gedrag en door het levensverhaal te kennen van iemand, kom je veel meer achter iemands behoefte op dat moment.”

De aflevering ‘Vertragen en Verbinden: Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag’ is de eerste van seizoen 1, met in totaal drie afleveringen die tweewekelijks worden gepubliceerd. In september volgt seizoen 2 met weer drie afleveringen. 

Luister naar de podcast: Expert Tales

Beluister nu de eerste aflevering van Expert Tales op de website van CCE of in je favoriete podcast app.

Naar aflevering 1

Toegankelijke expertise 

Naast de serie Expert Tales, verschijnen binnenkort ook verschillende afleveringen van CCE Podium en andere kennisproducten in podcast-vorm. “We doen dit zodat je op ieder moment dat het jou uitkomt, toegang hebt tot CCE-expertise. En we blijven ons inzetten om kennis en kunde zo goed, breed en gemakkelijk mogelijk te ontsluiten.” aldus Esmaralda. 

Laat ons dus weten waar jij nieuwsgierig naar bent en wat voor jou werkt! Deel thema’s die spelen met CCE, laat feedback achter of praat en denk mee over expertiseproducten. Dat laatste kan bijvoorbeeld via het CCE-panel.

Esmaralda: “Vanuit expertisemanagement zijn we continu op zoek naar input en willen zo veel mogelijk samen optrekken. Wij willen kennis maken met jou.”