Overslaan en naar de inhoud gaan

Sozio-special over 'Probleem ≠ gedrag'

Deze week verscheen de Sozio-special ‘Probleem ≠ gedrag’. CCE was gastredacteur van dit themanummer voor professionals in het sociale domein.

De special bevat een bundeling van lezenswaardige verhalen en praktijkvoorbeelden over het duiden van gedrag. Als je anders kijkt naar gedrag, zie je vaak de invloed van allerlei factoren in de omgeving van mensen en organisaties. 

In de special staan o.a. artikelen over: perspectief bij vastlopende situaties in de ggz, goed luisteren en risico’s verdragen, het belang van het levensverhaal, bewegingsmechanismen in complexe zorgsituaties, de invloed van trauma op gedrag en nog veel meer. 

Aan deze special werkten mee: Marjan Boertjes, Anja Kremer, Barbara Stringer, Marcia Lever, Sara van der Weerd, Yvette de Beer, Carola Koehoorn, Andrea Zwaanswijk, Henriëtte Ettema, Anne van der Veen, Martine Jansen, Ingur Zijlstra, Vanessa Olivier-Pijpers, Tjerk van der Pol, Leonie Stokkentre, Iris Kampers, Peter Koedoot, Lot de Swart, Didier Rammers, Esmaralda van ’t Net, Heleen van der Pijl, Rieneke de Wit, Welmoed Visser-Korevaar, Gytha Tijhaar, Koen Kestens, Geert Bettinger en Ronella Bleijenburg.

Sozio-special over probleem ≠ gedrag

Lees hier de Sozio-special over probleem ≠ gedrag.