Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner TAVG gastredactie

TAVG: themanummer over omgaan met probleemgedrag

Deze week is het themanummer van het TAVG verschenen over 'Omgaan met probleemgedrag'. CCE is gastredacteur voor deze uitgave van het Tijdschrift voor Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten. Een mooie kans om onze kennis en inzichten te delen met artsen VG, belangrijke samenwerkingspartners in de praktijk. Veel CCE-medewerkers en -consulenten hebben meegewerkt aan het tijdschrift dat een grote variëteit aan artikelen bevat.

"We helpen anders te kijken bij vastlopende situaties"

"Vanuit CCE helpen we artsen VG met kennis, begeleiding en nieuwe inzichten", aldus bestuurder Rieneke de Wit in het redactioneel van het TAVG. “Als arts VG heb je bij uitstek te maken met complexe casuïstiek. De hoeveelheid factoren die van invloed is op het functioneren van de cliënt is groot. Somatische en psychische klachten, misschien is er sprake van een syndroom. Ook is het van belang om de levensgeschiedenis van een cliënt mee te nemen en te weten wat verwanten belangrijk vinden. Als situaties soms dreigen vast te lopen zoekt CCE samen met teams, artsen VG en verwanten naar nieuw perspectief." 

 

Grote variëteit aan artikelen

In de uitgave lees je o.a. artikelen over somatische verklaringen bij probleemgedrag, het outsider-onderzoek WAVE, de invloed van de organisatiecontext op gedrag, interdisciplinair werken aan zelfverwondend gedrag en onbegrepen regressie bij jongeren met het Syndroom van Down.

 

Met dank aan alle auteurs

De artikelen in het TAVG zijn tot stand gekomen met medewerking van:
Rieneke de Wit, Michiel Vermaak, Gaston van de Weijer, Vanessa Olivier-Pijpers, Gustaaf Bos, Marly Janssen-de Koning, Esmeralda Koolen, Anouschka Jansen, Willem Verhoeven, Bart Ross, Jaap van den Heuvel, Brenda Castano, Tonnie Coppus, Agnies van Eeghen, Mieke Draijer, Jos Roosendaal, Annemieke Kanninga, Sara van der Weerd, Jeroen Housmans, Mariëlle Giesbertz, Anouk Broersma en Merel van Dorp.