Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktijk en kennisontwikkeling hand in hand laten gaan

Praktijk en kennisontwikkeling gaan hand in hand bij CCE. Die combinatie overtuigde Esmaralda van ’t Net om te gaan werken bij CCE. Esmaralda is projectleider expertisemanagement. Samen met collega’s werkt zij eraan om expertise over probleemgedrag en handelingsverlegenheid toegankelijk te maken en over te dragen. Dit doen zij door de ontwikkeling van kennisproducten, het doen van onderzoek en opleidingen over thema’s rond probleemgedrag. Op deze manier maakt CCE kennis, inzichten en ervaringen uit de praktijk, direct toepasbaar voor de praktijk. Esmaralda vertelt over haar werk en de competenties die je nodig hebt om je werk bij CCE goed te kunnen doen.   

 

Kennis delen 

Voordat Esmaralda bij CCE kwam werken, werkte zij aan complexe vraagstukken binnen de Jeugdzorg. Die complexiteit in combinatie met de zorg maakte dat CCE haar een nieuwe passende uitdaging leek.  

Als projectleider expertisemanagement draagt Esmaralda zorg voor het delen van kennis en kunde met het werkveld in de vorm van kennisproducten, zoals boeken, tweegesprekken en video's. In verschillende projectgroepen denkt ze met collega’s na over hoe CCE de handelingsverlegenheid van zorgprofessionals rondom probleemgedrag kan verminderen.

“Alle kennis en ervaringen die CCE opdoet in de praktijk, brengen we terug in het werkveld via consultaties en kennisproducten. Dat praktijk en kennisontwikkeling elkaar raken vind ik heel erg boeiend.” 

In beweging brengen en houden 

Haar collega’s omschrijft Esmaralda als nieuwsgierig, betrokken en kundig. “Er zit veel enthousiasme in de mensen met wie ik werk.” Het samenwerken en het co-creëren met collega’s is een belangrijk onderdeel van het werk van Esmaralda. “Ik krijg energie van het samenbrengen van mensen en het in beweging brengen en houden van teams en projecten. Ik heb de overtuiging dat het werk dat we doen dan ook beter én leuker wordt. Samen weet je veel meer!” 

Het samen optrekken in verschillende projecten maakt het werk van Esmaralda erg veelzijdig. “Elk project werk je in een nieuwe samenstelling, dat geeft inspiratie. Daarbij hoort dat je moet openstaan voor meerdere visies en nieuwe inzichten. Elke dag leer je weer.” 

 

Autonome daadkracht en je functie eigen maken 

Er zijn verschillende competenties die volgens Esmaralda belangrijk zijn om je werk bij CCE goed te kunnen doen. “Je moet autonome daadkracht hebben. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en weet wat je wilt, kan en wanneer je hulp moet inzetten. Je moet ook van complexiteit en samen puzzelen houden.”  

Het fijne aan werken bij CCE vindt Esmaralda dat het een omgeving is waarin je je volop kan ontwikkelen. “Bij CCE krijg je de tijd om vanuit jouw ervaring en talent.” Daarnaast maakt het samenkomen van de praktijk en kennisontwikkeling CCE een boeiende organisatie, vertelt Esmaralda. “Als het maken van die verbinding bij je past, dan moet je bij CCE zijn.”