Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek WAVE 'Mens! Complexe zorg door de ogen van buitenstaanders'

Wat gebeurt er als je buitenstaanders met een frisse blik laat meekijken in de complexe zorg voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking? Hoewel er veel specifieke methodieken en werkwijzen zijn ontwikkeld, en de zorgprofessionals ('insiders') vaak met veel doorzettingsvermogen te werk gaan, lukt het niet altijd om deze mensen die complexe zorg krijgen, op een bevredigende manier te ondersteunen. Is het misschien tijd om iets geheel anders te proberen?

 

Tijdens Project WAVE liepen tussen 2019 en 2022 dertien mensen zonder ervaring in de zorg als ‘outsider’-onderzoeker mee in zorginstellingen in de gehandicaptenzorg. Twee jaar lang, gemiddeld één dagdeel per week, mochten zij als ‘outsider-onderzoekers’ hun open, frisse blik werpen op het leven van hun hoofdpersonen.

Project WAVE onderzocht of en op welke manier zorg in beweging komt als je ‘buitenstaanders’ toevoegt. In elf praktijksituaties zijn de belangrijkste lessen van drie jaar Project WAVE samengevat. Deze zijn gebundeld in het boek 'Mens! Complexe zorg door de ogen van buitenstaanders'.

WAVE was een driejarig samenwerkingsverband van CCE, Universiteit voor Humanistiek, VUmc Metamedica, zes zorgaanbieders waaronder Ipse de Bruggen, opleidingen Social Work en Verpleegkunde en de opleiding tot arts verstandelijk gehandicapten.

Bestel het boek

Je kunt het boek bestellen voor €17,- inclusief btw en verzendkosten. Zolang de voorraad strekt!

Bestellen