Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Dilemma's bij Repressie in de Jeugdzorg

Wat houdt repressie in en wat de gevolgen zijn, zowel voor jongeren als voor hulpverleners? In deze aflevering van CCE Podium vertelt Sophie de Valk over haar ervaringen tijdens haar werk als gedragswetenschapper in de gesloten jeugdzorg en hoe uitdagend het is om met ingewikkeld gedrag van jongeren om te gaan. 

In de gesloten jeugdzorg is het continu balanceren tussen het aansluiten bij de individuele behoeftes van jongeren en het omgaan met opstandig gedrag van soms wel tien jongeren tegelijkertijd. Anders omgaan met jongeren en ingewikkeld gedrag en repressie vraagt om een cultuurverandering in de organisatie. 

Haar eigen ervaringen gebruikte Sophie in het onderzoek dat zij deed naar repressie. Om repressie te verminderen roept zij medewerkers op om met elkaar te praten over de dilemma's. 

Luister naar CCE Podium

Te vinden in je favoriete podcast app! Abonneer je op de serie en krijg een seintje als er een nieuwe aflevering online staat. Laat ook een review achter - dan help je anderen het programma ook te vinden.

Knop SpotifyKnop Apple Podcasts

Vragen of opmerkingen over deze podcast? Neem contact met ons op expertisemanagement@cce.nl