Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Onvoorwaardelijke Ondersteuning Organiseren

In deze aflevering van CCE Podium vertelt orthopedagoog en CCE-consulent Ineke Speksnijder wat er nodig is om het leven van cliënten zoals Chris te veranderen. Zij legt uit wat het betekent om onvoorwaardelijke ondersteuning te bieden. Wat vraagt dat van begeleiders en van de organisatie?

Chris (20) houdt zich staande in het leven door ruzie te zoeken en anderen te intimideren. Door zijn verstandelijke beperking heeft hij moeite om de keuzes die hij maakt te overzien. Door zijn sociaal onaangepaste gedrag is Chris 'groepsongeschikt' en zit hij het grootste deel van de dag op zijn kamer. Waar het misgaat is dat hij zich niet gezien en gewaardeerd voelt, niet betekenisvol bezig is en geen regie ervaart.

Bij project Pro mag je blijven - onvoorwaardelijk. Daar werken de zorgorganisaties ASVZ, Pluryn en Trajectum LVB, zorgkantoren Coöperatie VGZ en Zilveren Kruis en CCE | Centrum voor Consultatie en Expertise samen om wat wij 'Veilige Grond' noemen, te bieden.

Luister naar CCE Podium

Te vinden in je favoriete podcast app! Abonneer je op de serie en krijg een seintje als er een nieuwe aflevering online staat. Laat ook een review achter - dan help je anderen het programma ook te vinden.

Knop SpotifyKnop Apple Podcasts

25 juni 2024: Symposium 'Veilige Grond'

‘Veilige Grond’ betekent een onvoorwaardelijk thuis hebben. Een plek waar je mag blijven. Dat verdient iedereen; kwetsbare groepen in het bijzonder. Maar voorkomen dat mensen met ingewikkeld, onverstaanbaar of probleemgedrag wéér moeten verhuizen. Dat blijkt vaak knap lastig. 

Waarom is het creëren van een duurzame context voor mensen met complexe problematiek zo ingewikkeld? CCE deed daar onderzoek naar in de gehandicaptenzorg, verpleging, verzorging & thuiszorg (VVT), jeugd & onderwijssector en in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). 

Tijdens het symposium delen we wat we zien: wat belemmert? Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten per sector? Daarnaast kijken we vooral ook naar wat helpt, op basis van inzichten uit de consultatiepraktijk én vanuit de verschillende sectoren.

Voor: onderzoekers, managers, beleidsmakers (belangenverenigingen, kenniscentra, zorgkantoren, overheid, etc.) 

Naar de evenementpagina

Vragen of opmerkingen over deze podcast? Neem contact met ons op expertisemanagement@cce.nl