Samenwerken

Kennis en ervaring uit de praktijk deelt CCE actief met anderen. We zijn altijd bereid om samen te werken als het gaat om complexe zorgvragen en (probleem)gedrag. Kennis die we opdoen in de praktijk passen we toe in meerjarige programma’s en (onderzoeks-)projecten. Daarin werken we samen met zorgverleners, beleidsmakers en anderen. Ook sluiten we aan bij onderzoeks- en ontwikkelprojecten van partijen uit de wetenschap, het onderwijs en de zorgpraktijk. 

Kennis delen in netwerken

In alle zorgsectoren zijn er kennisnetwerken rondom specifieke cliëntgroepen waarin expertise samenkomt. Het gaat om cliënten met ‘hoog complexe’ zorgvragen. CCE sluit aan bij initiatieven in de gehandicaptenzorg en VVT. Deze richten zich op zogenoemde LVHC-doelgroepen, waarbij LVHC staat voor Laag Volume Hoog Complex. Denk aan kennisnetwerken voor Gerontopsychiatrie (GP), Dementie en zeer ernstig probleemgedrag (D-zep), Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), de Ziekte van Huntington en het Syndroom van Korsakov. Daarnaast is CCE lid van Netwerq, een samenwerkingsorganisatie van verschillende kennisnetwerken. Het delen van kennis voor cliëntgroepen met LVB+ en EVB+ is ondergebracht bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). CCE is betrokken bij een aantal projecten, waaronder de ontwikkeling van een kennisinfrastructuur.  

Gehandicaptenzorg: meedenken bij complexe zorgvragen

In de gehandicaptenzorg sluit CCE aan bij de Crisis- en ondersteuningsteams (COT’s), Taskforces en Commissie Complexe Casuïstiek (voor toegang tot Maatwerkplekken). Met een frisse blik en vanuit een onafhankelijke positie denken we mee en delen we kennis en ervaring over complexe zorgvragen. 

Ggz: regionale overlegtafels complexe casuïstiek

In de ggz neemt CCE deel aan regionale overlegtafels om complexe casuïstiek te bespreken. Centrale vraag voor zorgverleners is: hoe krijgen we de juiste zorg en kennis op de juiste plek, vanuit het perspectief van cliënten. CCE is beschikbaar om daarover mee te denken.  

Jeugdzorg: aansluiten bij RET’s en BEN’s

In de jeugdzorg sluit CCE aan op de Regionale Expertteams en Bovenregionale Expertisenetwerken Jeugd. De rol van CCE is ondersteunen bij het organiseren van passende hulp voor een kleine groep jongeren met complexe problematiek.  

VVT: bijdragen aan kennisontwikkeling

In de VVT is CCE onder andere betrokken bij het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. We maken deel uit van de adviesraad en dragen bij aan kennisontwikkeling en -deling en onderzoek.