Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis: Veilige Grond in de VVT

Soms loopt een situatie rond probleemgedrag, ernstige agressie of voortdurend roepen, vast en lijkt verhuizen naar een andere (tijdelijke) afdeling de enige optie. Maar hoe ontstaat zo’n situatie eigenlijk? Welke processen, factoren en personen hebben hier invloed op? 

Tijdens het symposium 'Veilige Grond - samen bouwen aan een onvoorwaardelijk thuis' op 25 juni 2024 vertelt Debby Gerritsen over haar bevindingen en ervaring. Tijdens haar onderzoek zijn drie 'hoofdprocessen' geïdentificeerd die tezamen kunnen leiden tot overplaatsing van mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag: het gedrag zelf, samenwerking die niet optimaal verloopt en belasting van het team. 

Ook gaat Debby in op wat mensen die zorg verlenen aan mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag nodig hebben om onvrijwillige overplaatsing te voorkomen. 

Bekijk hier de presentatie van Debby tijdens het Symposium Veilige Grond. 

Symposium Veilige Grond 2024 - Debby Gerritsen

Word lid van de Veilige Grond Community!

Veilige Grond maken we samen. In de 'Veilige Grond' community verenigen zorgverleners, onderzoekers, bestuurders en andere ketenpartners die zich committeren aan het bieden van Veilige Grond - ook als overplaatsen de enige mogelijkheid lijkt. Juist dan.

Word lid van de Veilige Grond Community!