Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken als consulent voor CCE

Samen met zorgverleners zoekt CCE naar nieuw perspectief in consultaties en meerzorg-ontwikkeltrajecten. Hierbij maken we gebruik van een netwerk van consulenten. Elke consulent in dit netwerk heeft eigen expertise, denk hierbij aan professionele kennis, wetenschappelijke kennis en ervaringskennis. Zij worden ingezet voor tijdelijke opdrachten.

Consulent als partner van de coördinator

Bij een consultatie of meerzorg-ontwikkeltraject vormen de coördinator en een of meerdere consulenten een team. Dit team wordt door de coördinator samengesteld op basis van de specifieke situatie van de cliënt. Samen met de zorgverleners, verwanten en indien mogelijk ook de cliënt verkent het team de opties om uit een vastgelopen situatie te komen.

Naast de werkzaamheden rondom consultaties en meerzorg-ontwikkeltrajecten, nemen consulenten waar mogelijk ook deel aan verschillende expertiseprojecten binnen CCE om de kennis die we opdoen, te delen met het werkveld. Dit doen we in de vorm van onderzoek, (online) kennisproducten, opleidingen en trainingen.

Netwerk van consulenten

Het netwerk bestaat uit circa 700 consulenten, die als zzp'er of via een detacheringsovereenkomst aan ons verbonden zijn. Als consulent werk je op grond van jouw specifieke expertise voor CCE. Consulenten denken mee en delen hun bevindingen tijdens een consultatie of meerzorg-ontwikkeltraject of hebben een rol bij de uitvoering van bevindingen in de praktijk. Wanneer je als consulent werkt in opdracht van CCE werk je volgens de gedragscode en het gedachtegoed van CCE.

"Ontwikkeling en perspectief zijn altijd mogelijk. Ook als het onmogelijk is."

René van Koningsbruggen / systeemtrainer en CCE-consulent

Wat breng je mee als consulent?

Het netwerk bestaat uit diverse consulenten, zoals gedragskundigen, psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en teamcoaches. De insteek van elke consulent is om samen met betrokkenen rond de cliënt te zoeken naar verklaringen voor probleemgedrag en een betere kwaliteit van bestaan.  

Als consulent ben je proactief, gericht op samenwerking, besluitvaardig, opmerkzaam en heb je een luisterend oor. Je hebt inhoudelijke expertise op jouw eigen vakgebied en kan aansluiten bij de context van de cliënt. Daarnaast durf je buiten de gebaande paden te kijken en heb je overtuigingskracht in het bespreken van eigen adviezen. Verder beschik je als consulent over verschillende vaardigheden, zoals contextuele, communicatieve, methodische en rationele vaardigheden. 

Competentieprofiel consulenten CCE

Bekijk het 'Competentieprofiel consulenten' om te zien over welke competenties en vaardigheden je moet beschikken als consulent.

 

Aansluiten bij het netwerk

Ben jij gedragskundige, psychiater, specialist ouderengeneeskunde, systeemtherapeut, verpleegkundig specialist, teamcoach of een andere deskundige en ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten bij ons netwerk? Wij ontvangen graag meer informatie over jouw expertise en werkervaring. 

  • Woon je in de provincie Zuid Holland, Noord Holland of Utrecht, neem dan rechtstreeks contact op met Marijke Osinga, bureaumanager West.
  • Woon je in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland, neem dan rechtstreeks contact op met Christel Mulder, bureaumanager Noord Oost.
  • Woon je in Noord Brabant, Zeeland en Limburg, neem dan rechtstreeks contact op met Marion Vorstenbosch, bureaumanager Zuid.

Wanneer je jouw motivatie en CV met ons deelt via bovengenoemd emailadres, dan ontvang je binnen enkele werkdagen bericht van ons. 

Heb je vragen over de rol van consulent? Neem dan contact op met een van onze bureaumanagers, zij vertellen je graag meer!