Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken als externe deskundige

Samen met zorgprofessionals zoekt CCE naar nieuw perspectief in consultaties en meerzorg-ontwikkeltrajecten. Hierbij maken we gebruik van een netwerk van externe deskundigen. Elke deskundige in dit netwerk heeft eigen expertise, denk hierbij aan professionele kennis, wetenschappelijke kennis en ervaringskennis. Op basis van tijdelijke opdrachten worden zij ingezet als consulent of casemanager.

Externe deskundige als partner van de coördinator

Bij een consultatie of meerzorg-ontwikkeltraject vormen de coördinator en een of meerdere externe deskundigen een team. Dit team wordt door de coördinator samengesteld op basis van de specifieke situatie van de cliënt. Samen met de zorgprofessionals, verwanten en indien mogelijk ook de cliënt verkent het team de opties om uit een vastgelopen situatie te komen.

Naast de werkzaamheden rondom consultaties en meerzorg-ontwikkeltrajecten, nemen externe deskundigen waar mogelijk ook deel aan verschillende expertiseprojecten binnen CCE om de kennis die we opdoen, te delen met het werkveld. Dit doen we in de vorm van (online) kennisproducten, opleidingen, trainingen en onderzoek.

Consulenten en casemanagers

Het netwerk bestaat uit circa 650 externe deskundigen, die als zzp'er of via een detacheringsovereenkomst aan ons verbonden zijn. Als externe deskundige werk je op grond van jouw specifieke expertise voor CCE, dat kan als consulent en/of casemanager. Consulenten denken mee en delen hun bevindingen tijdens een consultatie of meerzorg-ontwikkeltraject. Casemanagers hebben vooral een rol bij de uitvoering van bevindingen in de praktijk. Wanneer je als externe deskundige werkt in opdracht van CCE werk je volgens de gedragscode en het gedachtegoed van CCE.

"Ontwikkeling en perspectief zijn altijd mogelijk. Ook als het onmogelijk is."

René van Koningsbruggen / systeemtrainer en CCE consulent

Wat breng je mee als externe deskundige?

Het netwerk bestaat uit diverse deskundigen, zoals gedragskundigen, psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en teamcoaches. De insteek van elke deskundige is om samen met betrokkenen rond de cliënt te zoeken naar verklaringen voor probleemgedrag en een betere kwaliteit van bestaan.  

Als externe deskundige ben je proactief, gericht op samenwerking, besluitvaardig, opmerkzaam en heb je een luisterend oor. Je hebt inhoudelijke expertise op jouw eigen vakgebied en kan aansluiten bij de context van de cliënt. Daarnaast durf je buiten de gebaande paden te kijken en heb je overtuigingskracht in het bespreken van eigen adviezen. Verder beschik je als externe deskundige over verschillende vaardigheden, zoals contextuele, communicatieve, methodische en rationele vaardigheden. Inhoudelijk worden deze vaardigheden voor consulenten en casemanagers verschillend ingevuld.

Competentieprofiel externe deskundigen CCE

Bekijk het 'Competentieprofiel externe deskundige' om te zien over welke competenties en vaardigheden je moet beschikken als consulent en/of casemanager.

 

Aansluiten bij het netwerk

Ben jij gedragskundige, psychiater, specialist ouderengeneeskunde, systeemtherapeut, verpleegkundig specialist, teamcoach of een andere deskundige en ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten bij ons netwerk? Laat het ons weten door een mail te sturen naar onze P&O afdeling, via onderstaande knop. 

Ik wil meer informatie