Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkvormen 'Bewegen bij probleemgedrag'

Soms is de situatie rond de zorg voor een cliënt complex. Dan lijken het team en de cliënt niet verder te komen. Om een situatie die dreigt vast te lopen weer in beweging te krijgen kun je met de werkvormen aan de slag die CCE bij elkaar bracht rond het model 'Bewegen bij probleemgedrag'. 

Bewegen bij probleemgedrag biedt handelingsperspectieven bij vastlopende situaties. Het model helpt antwoorden te vinden op vragen als: 'wat maakt dat het gaat zoals het gaat in deze situatie?' en 'welke patronen zijn er in de samenwerking rond de cliënt?'.

Gebruik de werkvormen om inzicht te krijgen welke dynamieken een rol spelen bij het vastlopen van de situatie. 

Heb je zelf een idee voor een werkvorm? Laat het ons weten: communicatie@cce.nl

Bestel de gedrukte versie van de werkvormen

Alle werkvormen zijn ook in gedrukte versie verkrijgbaar. Zo heb je handig een complete set bij elkaar. Je kunt deze bestellen voor €9,50 inclusief btw per exemplaar. 

Bestellen

"De werkvormen helpen de organisatiecontext op een andere wijze te onderzoeken."

 

Factsheet 'Bewegen bij probleemgedrag'

Download ook de factsheet 'Bewegen bij probleemgedrag' met een overzicht van de onderschatte situatiekenmerken, de richtinggevende zorgframes en de zeven organisatiedynamieken. Handig om in de praktijk bij de hand te hebben als je aan de slag gaat.

Factsheet 'Bewegen bij probleemgedrag'

Dit factsheet geeft een handig overzicht van de onderschatte situatiekenmerken, de richtinggevende zorgframes en de zeven organisatiedynamieken.