Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgaan met afweer van de zorg bij mensen met dementie

Het verzorgen van mensen met dementie kan gepaard gaan met afwerend gedrag. In deze incompany workshop leer je welke factoren een rol kunnen spelen bij afweer tegen de dagelijkse verzorging en de rol die je daar zelf als professional in hebt.

 

Wat kun je verwachten?

Deelnemers kunnen het volgende verwachten:

  • kennismaken met de visie van CCE op probleemgedrag en factoren die een rol kunnen spelen bij afwerend gedrag bij mensen met dementie
  • uitwisselen van kennis en ervaringen om afweer tegen de dagelijkse verzorging te voorkomen
  • ingaan op vragen aan de hand van eigen casuïstiek

De workshop duurt 3 uur.

 

Voor wie?

Teams in de VVT die te maken hebben met afwerend gedrag van mensen met dementie. Denk hierbij aan verzorgenden, verpleegkundigen en betrokken behandelaars (maximaal 20 deelnemers).

 

Kosten workshop

De kosten voor deze incompany workshop bedragen € 1.995,-.

CCE is CRKBO geregistreerd en daarmee vrijgesteld van BTW.

Accreditatie kan op verzoek worden aangevraagd.

 

Docenten

Docenten zijn CCE-consulent Rini Blankers en een CCE-coördinator. Rini heeft ruime ervaring met casuïstiek rondom moeilijk verstaanbaar gedrag bij mensen met dementie, autisme en niet aangeboren hersenletsel.

Weerstand verminderen tijdens de verzorging van mensen met dementie

Interesse

Heeft jouw team van verzorgenden, begeleiders en betrokken behandelaren in de VVT interesse in deze workshop? Neem dan voor meer informatie contact op met scholing@cce.nl of 088 - 44 66 100.

Wil je meer weten over praktijkvoorbeelden? Geef dan een vervolg aan deze workshop waarbij je dieper ingaat op casuïstiek waar jij in de praktijk mee te maken hebt.