Overslaan en naar de inhoud gaan

Overvraging bij cliënten in de ggz

Steun voor Sandra

Herhaaldelijk is Sandra totaal verward, agressief en naakt door de stad lopend door de politie aangetroffen. Die levert haar dan zo af bij de crisisafdeling. Ondanks diverse interventies gaat het keer op keer mis met Sandra en verblijft ze regelmatig in de comfort room, totaal ontredderd.

Sandra’s verleden is zeer heftig. Ze groeide op met een schizofrene moeder met een alcoholprobleem. Meer dan eens heeft ze te maken gehad met fysieke mishandeling binnen het gezin. Na de scheiding van Sandra's ouders, trekken de grootouders aan de bel als ze merken dat hun kleindochter ernstig verwaarloosd wordt door haar moeder. Hierna woont Sandra nu eens bij haar vader, dan weer bij haar moeder. Deze jeugd leidt tot ontremd en agressief gedrag en meerdere opnames binnen de ggz zijn het gevolg.

Op haar 29e wordt Sandra opnieuw opgenomen binnen de ggz, maar al snel blijkt de onmacht van de behandelaars. De mogelijkheden raken uitgeput en men zoekt naar een goede verblijfplaats voor Sandra, waar ze ook behandeld kan worden.

CCE-coördinator Peter van Lier wordt gevraagd om mee te kijken naar de problematiek rond Sandra. Samen met de behandelaars gaat hij op zoek naar mogelijkheden tot verbetering in haar situatie. Want het kan toch niet waar zijn dat deze jonge vrouw steeds maar weer gesepareerd moet worden?

Steun voor Sandra - Leren van Casussen - Peter van Lier)

Bijlage