Overslaan en naar de inhoud gaan
Open deur met sleutel in sleutelgat

Consult Dwang en Drang

Naast de reguliere consultaties kent CCE ook een ‘consult dwang en drang’. Als een cliënt in een ggz-instelling langer dan drie maanden gesepareerd of afgezonderd wordt, dan is de ggz-instelling verplicht een onafhankelijke externe expert te raadplegen. CCE is zo’n expert. Dit is vastgelegd in het IGZ Toetsingskader Terugdringen separeren en afzonderen.

 

Specifieke kennis en ervaring

Ook bij deze consultatie stelt de CCE-coördinator een klein team samen van consulenten met specifieke kennis en ervaring. Dit team komt één dagdeel samen op de locatie waar de cliënt verblijft of woont en heeft overleg met betrokkenen rond de zorg voor de cliënt. Ook een dossierstudie en een bezoek aan de afdeling maken deel uit van dit consult. Het team analyseert de problematiek en adviseert vervolgens aan de betrokkenen. Voor de aanvrager zijn geen kosten verbonden aan het consult dwang en drang. CCE kan ook altijd eerder geraadpleegd worden dan de verplichte termijn van drie maanden.

Een 'consult dwang en drang' vraag je op dezelfde wijze aan als een consultatie. Vermeld in het online aanvraagformulier wel even dat het om een 'consult dwang en drang' gaat.