Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrouw in gesprek met twee andere mensen

Over CCE

CCE is partner van professionals in alle sectoren van de zorg, voor expertise over ernstig probleemgedrag. Soms lopen professionals vast met mensen die een stoornis of blijvende beperking hebben. Het gaat om mensen die langdurig en/of intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Daar waar professionals vastlopen met probleemgedrag en de kwaliteit van bestaan van de cliënt ernstig onder druk staat, zoeken betrokkenen en CCE gezamenlijk naar nieuw perspectief.

Infographic CCE

Bekijk in één overzicht alle informatie over CCE

Animatie Meervoudig Kijken naar Probleemgedrag

 

Voor wie

Professionals uit alle sectoren kunnen bij CCE terecht voor expertise en advies over ernstig probleemgedrag. Ook ouders, verwanten en cliënten zelf kunnen bij het CCE aankloppen. Het is wel belangrijk dat zorgprofessionals rond de cliënt betrokken zijn bij de aanvraag. Een consultatie is namelijk altijd een gezamenlijke zoektocht naar nieuw perspectief. Een consultatie brengt geen kosten met zich mee voor de aanvrager. CCE ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

"We hebben oog voor de soms ingewikkelde context waarbinnen professionals hun werk doen."

Rieneke de Wit / bestuurder bij CCE

Waar staat CCE voor

Professionals die een beroep doen op CCE kunnen rekenen op een onafhankelijke, deskundige en betrouwbare partner in complexe zorg. Wij werken nauw samen met alle betrokken partijen rondom de cliënt. CCE denkt en zoekt mee naar opties om de situatie te verbeteren en perspectief te bieden. Dat vraagt tijd en ruimte van de partijen waar wij mee samenwerken. Onze inbreng is altijd tijdelijk en aanvullend op de zorg die de cliënt al krijgt. Professionals blijven zelf verantwoordelijk voor de zorg voor hun cliënt. De samenwerking met CCE is erop gericht om optimaal aan te sluiten en te ondersteunen zodat professionals weer zelf verder kunnen.