Overslaan en naar de inhoud gaan

Inbreng CCE in Taskforces, Maatwerkplekken en COT

Op de Werkagenda Passende Zorg (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Zorgkantoren) en in het Programma Volwaardig Leven (Ministerie van VWS) staan het voorkomen en oplossen van knelpunten in de complexe zorg centraal.

 

Drie uitgangspunten

Daarvoor zijn drie uitgangspunten geformuleerd:

  • Laat cliënten bij voorkeur wonen op de plek waar ze al wonen.
  • Breng expertise naar de cliënt en niet andersom.
  • Betrokken teams moeten worden ondersteund om dit te realiseren. 

 

Drie initiatieven

Deze uitgangspunten worden uitgewerkt en in de praktijk gebracht binnen drie initiatieven:

  • Taskforces
  • Maatwerkplekken 
  • Crisis- en ondersteuningsteams (COT's)

"In alle drie de initiatieven denken we vanuit een frisse, onafhankelijke blik mee en delen we onze ervaringen met complexe zorgvragen."

Jeroen Housmans / programmaleider Gehandicaptenzorg en Meerzorg bij CCE

Inbreng van CCE

CCE is als onafhankelijke, landelijk opererende organisatie in alle regio's bij de drie initiatieven betrokken. Daardoor kunnen we mensen, ontwikkelingen en organisatie aan elkaar koppelen en kennisuitwisseling stimuleren. Vanzelfsprekend delen we ook onze eigen kennis van cliënten met zeer complexe zorgvragen en onze ervaring met consultaties. Op die manier werken we mee aan de realisatie van de drie uitgangspunten en dus aan passende zorg voor cliënten. 

 

Meer informatie

Bekijk de infographic onder aan deze pagina voor meer informatie. Let op: de interactieve delen van een PDF werken alleen via desktop, niet via tablet of mobiel. Bekijk 'm dus bij voorkeur op je computer of laptop in Chrome, Edge of Firefox. Download je de infographic? Wees dan alert op een recente versie van Adobe Reader. 

Heb je inhoudelijke vragen over onze samenwerking binnen de drie initiatieven? Neem dan contact op met Jeroen Housmans, programmaleider Gehandicaptenzorg en Meerzorg bij CCE, e-mail: jeroenhousmans@cce.nl