Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe sprekers op CCE Podium

Onlangs zijn de opnames van een nieuwe serie video’s gemaakt. Op CCE Podium staan vier experts die hun kennis delen over actuele onderwerpen uit de praktijk. Zij inspireren zorgverleners en andere geïnteresseerden met hun inzichten en ideeën. De onderwerpen waar zij over spreken hebben te maken met vastlopende zorgsituaties waarbij ernstig probleemgedrag en factoren in de context een rol spelen.  

Wie zijn de sprekers?

 

Floor Koreman, orthopedagoog en CCE-consulent 

Foto van Floor Koreman

Hoe voorkomen we dat kinderen uitvallen op school? “Kijk naar de emotionele ontwikkeling van het kind”, is het pleidooi van Floor Koreman. Dat vraagt veel van de samenwerking tussen alle betrokkenen. Wat is ervoor nodig om meer onderlinge verbondenheid en vertrouwen te creëren? 

 

Foto Bert van Luyn

Bert van Luijn, klinisch psycholoog, systeemtherapeut en CCE-consulent

Het verhaal van Bert van Luijn gaat over de zelfbeschikking van mensen met een ernstige en chronische doodswens. Hoe kun je een autonome beslissing nemen? Welke rol spelen empathie en verbondenheid bij zelfbeschikking? En hoe kan de hulpverlener meedenken met de patiënt? 
 

Foto Jessica

Jessica Ruisch, AIOS Ouderengeneeskunde 

Onderwerp van de videopresentatie van Jessica Ruisch is trauma-gerichte zorg. Dat sluit aan op het onderzoek dat zij doet naar Trauma en Dementie (TRADE). Dat gaat over  posttraumatische stressstoornissen (PTSS) bij mensen met dementie. Het herkennen van trauma’s is nodig om mensen met dementie en trauma-gerelateerde klachten verder te helpen.  

 

Foto Carla Stals

Carla Stals, trainer/coach in Verbindend Gezag® en Geweldloos Verzet en CCE-consulent

Hoe doorbreken we de keten van onmacht bij seksuele uitbuiting en mensenhandel van kwetsbare jongeren? Wat zegt het ingewikkelde gedrag van jongeren die vastlopen door uiteenlopende problemen? Carla Stals roept jeugdhulpverleners, ouders, scholen, politie en andere betrokkenen op om signalen actief op te pakken. 

Bekijk de video’s online op CCE Podium

Benieuwd naar mee? De video’s van deze sprekers verschijnen vanaf september online. Meer presentaties van CCE-consulenten en experts zijn te zien op CCE Podium. Je vindt er een verzameling van 46 video’s over een grote variëteit aan onderwerpen.