Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Meervoudig en Wederkerig - Mensgerichte Zorg bij Probleemgedrag (vervolg)

In de tweede aflevering van ExpertTales praten we nog even verder over het boek "Gedragen - Mensgericht samenwerken rondom dementie". Dit keer met auteurs Maritza Allewijn (Directeur PgD Expertise) en Anita Dortmans (coördinator CCE). Samen met Esmaralda bespreken ze de uitdagingen waar psychologen in de ouderenzorg én verzorgenden voor staan, de balans vinden tussen professionele richtlijnen en persoonlijke verbinding, en hoe creatieve oplossingen kunnen bijdragen aan respectvolle, mensgerichte zorg.

Het boek biedt zestien perspectieven van professionals op probleemgedrag bij mensen met dementie en benadrukt het belang van samenwerken en vertragen om tot duurzame oplossingen te komen. Maritza en Anita delen hun ervaringen en inzichten over de splijtende werking van probleemgedrag, de verbindende rol van de psycholoog en de ruimte voor jezelf zijn.

Luister naar ExpertTales

Te vinden in je favoriete podcast app! Abonneer je op de serie en krijg een seintje als er een nieuwe aflevering online staat. Laat ook een review achter - dan help je anderen het programma ook te vinden.

Knop SpotifyKnop Apple Podcasts

Vragen of opmerkingen over deze podcast? Neem contact met ons op via communicatie@cce.nl