Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Resultaten
""
Kies sector:
  • Sector 1
  • Sector 2
  • Sector 3
  • Sector 4
De zoekresultaten worden geladen.

Direct naar

Stel je vraag

Consultatie

Meerzorg

Opleiden

Contactgegevens

Centrum Consultatie en Expertise

Bel 088 - 44 66 100

Alle contactgegevens

Van aanvraag tot evaluatie

In verreweg de meeste gevallen vraagt de zorginstelling een consultatie aan. Ook de cliënt of zijn familie kan een consultatie aanvragen. Dat kan ook wanneer de cliënt niet in een instelling woont. In alle gevallen vraagt CCE om de aanvraag wel in overleg met betrokken zorgprofessionals te doen. Een aanmelding kun je doen door het volledige aanvraagformulier in te vullen, te ondertekenen en te mailen. Voor een groepsconsultatie vragen we je om eerst even contact op te nemen met een coördinator van CCE.

Het CCE kent geen wachttijden. We nemen zo snel mogelijk na ontvangst en interne bespreking van je aanmelding contact met je op. In de praktijk betekent meestal binnen één à twee weken. 

"Als je twijfelt over een consultatie, neem dan contact op. We overleggen graag."

Paul Knippers / coördinator bij CCE

Coördinator heeft de regie

Na de aanmelding bij CCE neemt een coördinator van CCE de regie van het consultatietraject op zich. Het eerste dat hij doet is de afweging maken of het inderdaad zinvol is om een consultatie te starten. De aanvrager wordt altijd op de hoogte gesteld van die afweging.

Wanneer CCE aan de slag gaat legt de coördinator zo snel mogelijk contact met alle betrokkenen rond de cliënt. Een volgende stap is dan het organiseren van een gesprek waarin de aard, ernst en complexiteit van de situatie in kaart wordt gebracht. Na dat gesprek bepaalt de CCE coördinator óf en zo ja welke deskundigen ingeschakeld worden. Deze deskundigen noemen we consulenten of casemanagers.

De tijdsduur van consultaties varieert van enkele weken tot enkele maanden. In die periode evalueren we regelmatig hoe de consultatie verloopt. We maken dan gezamenlijk de afweging of de consultatie naar ieders tevredenheid verloopt. Op basis daarvan besluiten we of deze wordt voortgezet of afgesloten.