Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkvormen bij vastgelopen situaties in de ggz

Dreig je vast te lopen met ingewikkelde behandelsituaties in de ggz? Heb je te maken met zorgvragen van cliënten waarbij sprake is van zelfbeschadiging, agressie, zelfverwaarlozing of grensoverschrijdend gedrag? Focus dan op het functioneren van je team! Ga aan de slag met een praktijkcasus en gebruik de werkvormen die CCE heeft ontwikkeld. En vraag een professional van CCE om het team kosteloos te begeleiden of ondersteunen. Ken je de exemplarische situaties uit het onderzoek van CCE naar consultaties in de ggz? Zijn deze herkenbaar? Met je team kun je het patroon doorbreken!

 

Beweging en perspectief creëren

De werkvormen bieden professionals concrete handvatten om weer beweging en perspectief te creëren. Voor zowel het team als de cliënt. CCE heeft deze werkvormen speciaal ontwikkeld voor teams van professionals in de ggz (verpleegkundig specialisten, coördinerend verpleegkundigen, GZ-psychologen of klinisch psychologen, arts-assistenten, psychiaters). 

Professionele ondersteuning vanuit CCE

Wil je met je team aan de slag met de werkvormen? Je vindt deze hieronder per exemplarische situatie. Download de introductie en werkvormen. De gedrukte werkvormen zijn gratis voor teams van zorgprofessionals. Deze kun je aanvragen per e-mail: landelijkbureau@cce.nl 

Mail ons ook als je bij een teamsessie kosteloos gebruik wil maken van de professionele ondersteuning of begeleiding vanuit CCE.

Bestel de gedrukte versie van de werkvormen

Alle werkvormen zijn ook in gedrukte versie verkrijgbaar. Zo heb je handig een complete set bij elkaar. Je kunt deze bestellen voor €9,50 inclusief btw per exemplaar. 

Bestellen
Factsheet Onderzoek van CCE naar consultaties in de GGZ

Bekijk de factsheet met de belangrijkste resultaten van het onderzoek en de cliëntkenmerken die een rol spelen bij de verschillende exemplarische situaties.