Overslaan en naar de inhoud gaan

Leertraject: Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen. In het vierdaagse leertraject ‘Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag’ wordt er ingegaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emotionele ontwikkeling. Het leertraject is bedoeld voor academici die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) én in hun werk te maken hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag.

Wat kun je verwachten? 

In het leertraject maak je kennis met verschillende invalshoeken, concepten en ontwikkelingen van emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag. Je leert beargumenteerd overwegen hoe en wanneer emotionele ontwikkeling het beste aansluit bij je eigen werkplek. Op een interactieve manier wordt de dialoog hierover gevoerd. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal.

Voor wie?

Het leertraject is bedoeld voor orthopedagogen, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, GGZ en de VVT en die belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag.

Studiebelasting

Het leertraject omvat drie lesdagen van 9.00 - 17.00 uur en één online lesdag* van 9.00 - 13.00 uur. Naast de vier lesdagen ben je per lesdag ongeveer twee uur bezig met zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

Data

Het vierdaagse leertraject vindt plaats op: 19 april, 7 en 31 mei en 18 juni* 2024.

Kosten

De kosten voor deelname aan het leertraject zijn €1.245,- inclusief digitaal lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het vierdaagse leertraject en/of wil je meer praktische informatie? Dat kan via de website van de RINO Groep.

Voor de organisatie van dit leertraject werkt CCE samen met de RINO Groep.

Inschrijven voor het leertraject